Ilk sene üstten ders alınır mı?

İçindekiler:

  1. Ilk sene üstten ders alınır mı?
  2. Ustten ders almak nedir?
  3. Auzef üstten en fazla kaç ders alınır?
  4. Marmara Üniversitesi bir dönemde kaç ders alınabilir?
  5. Yaz okulunda üstten ders alınabilir mi?
  6. Ata Aöf en fazla kaç kredi alabilirim?
  7. Auzefte üstten ders nasıl alınır?
  8. Üniversite son sınıfta kaç ders alınabilir?
  9. En fazla kaç kredi ders alınır Marmara?
  10. Marmara Üniversitesi en fazla kaç ders alınabilir?
  11. Auzef yaz okulunda üstten ders alınır mı?
  12. Yaz okulunda seçmeli ders alınabilir mi?

Ilk sene üstten ders alınır mı?

Birinci sınıf öğrencileri üst sınıftan ders alamaz. 2 – Genel not ortalaması 1.80'nin altında olup tekrar durumunda olan öğrenciler yeni bir ders alamaz.

Ustten ders almak nedir?

1- Üstten ders alma : Öğrencilerin bir üst sınıftan ders alabilmesi için yönetmelik gereği bir alt sınıftan hiçbir dersin olmaması gerekmekte ve genel ağırlıklı not ortalamasının 3.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Öğrenci eğitim-öğretim sınav yönetmeliği gereği toplam 9 AKTS' ye kadar bir üst sınıftan ders alabilir.

Auzef üstten en fazla kaç ders alınır?

Örneğin; dönem AKTS miktarı 30 ise bu miktarın yarısı kadar daha ders eklenebilir. Toplamda AKTS miktarı 45 AKTS ye kadar çıkarılabilen ders seçiminde ayrıca üstten ders alabilme koşullarını sağlayan öğrencilerde dönem AKTS miktarının yarısı kadar (örn: 30/2= 15) üstten ders alabilmesi mümkündür.

Marmara Üniversitesi bir dönemde kaç ders alınabilir?

Üniversitemizde, öğrencilerin bir dönemi (sınav dönemleri dahil olmak üzere toplam 17 hafta) tamamlayabilmeleri için en az 30 AKTS kredisinden başarılı olmaları zorunludur. 30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.)

Yaz okulunda üstten ders alınabilir mi?

MADDE 10 – (1) Yaz Okulunda öğrencilerin ders alma esasları şunlardır; ... Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 3.0 ve üzerinde olması halinde yaz döneminde üst yarıyıldan ders alabilir.

Ata Aöf en fazla kaç kredi alabilirim?

(3) (Değişik:RG-20-31270) Öğrenciler, bir yarıyılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders alırlar. Bu şekilde alınacak dersler öğrencilerin bulundukları yarıyıl ve/veya alt yarıyıllardaki derslerden olabilir, üst yarıyıllardan ders alınamaz.

Auzefte üstten ders nasıl alınır?

AUZEF üstten ders alma koşulları Kayıt yaptırdığı öğretim yılının ikinci yarıyılından itibaren alması gereken tüm derslerinden başarılı olanlardan AGNO'su 2,50 ve üstünde olan öğrenciler geçtikleri yarıyılın derslerinin yanında ön şartlı veya bağlantılı şartlı olmayan üst yarıyılın ders/derslerini de alabilir.

Üniversite son sınıfta kaç ders alınabilir?

Yaz okulu ve son dönem sınav hakkı hariç olmak üzere bulunduğu akademik yarıyılın sonunda mezuniyet aşamasına gelen, ön lisans programlarında en az 80 AKTS, lisans programlarında en az 200 AKTS kredilik ders almış olan son sınıf son dönem öğrencileri, danışmanlarının onayı ile dönemde toplam 48 AKTS kredisini geçmemek ...

En fazla kaç kredi ders alınır Marmara?

Üniversitemizde, öğrencilerin bir dönemi (sınav dönemleri dahil olmak üzere toplam 17 hafta) tamamlayabilmeleri için en az 30 AKTS kredisinden başarılı olmaları zorunludur. 30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.)

Marmara Üniversitesi en fazla kaç ders alınabilir?

https://bys.marmara.edu.tr üzerinden ders kayıt işlemlerinizi şifre ve okul numaranızla yapabilirsiniz. Üstten ders alabilmek için ortalamamın en az kaç olması gerekli ve en fazla kaç ders alabilirim? Üstten ders alabilmek için not ortalamasının en az 3.00 olması gereklidir ve en fazla üç ders alınabilir.

Auzef yaz okulunda üstten ders alınır mı?

AUZEF yaz okulu derslerine ilişkin İstanbul Üniversitesi'nden şu açıklama yapıldı: ... - Yaz okulunda üstten ders alınamamaktadır. Alınabilecek dersler öğrencilerimizin başvuru sayfasında yer almaktadır.

Yaz okulunda seçmeli ders alınabilir mi?

Yaz Okulu´nda hangi dersler açılmaktadır? Güz ve bahar dönemlerindeki bütün zorunlu ve seçmeli dersler Yaz Okulu'nda açılmayabilir. Öte yandan hem fakülteler hem de Yaz Okulu Koordinatörlüğü özellikle dönem içi zorunlu derslerin açılabilmesi için özel bir çaba sarf etmektedir.