Kanal tedavisi uyutularak yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Kanal tedavisi uyutularak yapılır mı?
  2. Sedasyon mu genel anestezi mi?
  3. Genel anestezi kimlere yapılmaz?
  4. Sedasyon zararlı mı?

Kanal tedavisi uyutularak yapılır mı?

Anestezi uzmanı tarafından damar yolu açılan hastaya ilaç verilerek uyku hali sağlanıyor. İşlem sonuna doğru ilaç kesiliyor ve hastanın uyanması sağlanıyor. Tedavisi biten hastanın, ilaç kesildikten sonra uyanması oldukça kısa sürede gerçekleşiyor ve kendine gelen hasta yaklaşık 30 dakika sonra evine gidebiliyor.

Sedasyon mu genel anestezi mi?

Sedasyon ve Genel Anestezi arasındaki fark nedir? Sedasyon işleminde hasta normal nefes almaya devam etmektedir. Genel anestezi işlemlerinde ise solunum entübasyon adı verilen; bir ucu akciğerlere diğer ucu hava üfleyen cihazlara bağlı olan borular vasıtasıyla gerçekleşmektedir.

Genel anestezi kimlere yapılmaz?

Ayrıca solunum yolu problemleri olan hastalar içinde genel anestezi yapılmaz. İleri evredeki kalp ve akciğer hastalıklarında genel anestezi bazı riskler getirebilir. Aynı zamanda kol bacak, karın ve bölgesel olan hastalıklar için de genel anesteziye gerek yoktur.

Sedasyon zararlı mı?

Bilinçli sedasyon, hem erişkinlerde hem de çocuklarda son derece güvenlidir. Bilinen hiç bir yan etkisi yoktur. Erişkinlerde intravenöz (damariçi) uygulanır.