Sokak köpeklerini kim topluyor Adana?

İçindekiler:

  1. Sokak köpeklerini kim topluyor Adana?
  2. Belediyenin topladığı köpekler nereye gidiyor?
  3. Sahipsiz Hayvanları kim topluyor?
  4. Adana Hayvan Barınağı saat kaça kadar açık?
  5. Sokak köpeğe araba çarptı nereyi aramalıyım?
  6. Kuduz hayvan nereye bildirilir?
  7. Türkiyede kaç tane barınak var?
  8. Barınağa verilen hayvan geri alınır mı?

Sokak köpeklerini kim topluyor Adana?

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvan Sağlık ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne Bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimizin Toplama Ekipleri An İtibariyle Çukurova Üniversitesinde Başıboş Köpek Toplamaktadır, Arzu Eden Hayvansever Vatandaşlarımız Çalışmaları İzleyebilirler.

Belediyenin topladığı köpekler nereye gidiyor?

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, sahipsiz hayvanların yaşam haklarını “Yasal” güvence altına almıştır. Belediyeler de topladıkları hayvanları bakım evine götürür, aşılar, kısırlaştırır. Belediyelerin toplayıp rehabilite ettikleri hayvanların “ALINDIKLARI YERE” bırakılmaları esastır.

Sahipsiz Hayvanları kim topluyor?

a) Belediyelerde sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması için ihtiyacı karşılayacak bir toplama ekibi kurulur. b) Belediyeler tarafından, hayvan toplama ekiplerinin kurulması, bu kişilerin ehil kişilerden oluşması ve dönemsel olarak sorumlu veteriner hekimce eğitime tutulmaları sağlanır.

Adana Hayvan Barınağı saat kaça kadar açık?

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvan Sağlık ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne Bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimizin Yeni Üyeleri Can Dostlarımız Siz Yeni Sahiplerini… More. Ziyaret ve Sahiplenme Saatlerimiz 10:30 - 11:45, 13:30 - 15:00.

Sokak köpeğe araba çarptı nereyi aramalıyım?

Evet. Alo 153 Beyaz Masa'yı arayarak olay yerinin adresini ve hayvanın yanında bulunan kişinin iletişim bilgilerini verdiğiniz takdirde, 7 gün 24 saat nöbetçi ekibimizle yaralı ve tedaviye muhtaç sokak hayvanları alınmakta ve sonrasında tedavileri yapılmaktadır.

Kuduz hayvan nereye bildirilir?

MADDE 13 – (1) Şüpheli bir hastalık durumunun kuduz vakası olduğunun laboratuvar tarafından teyit edilmesinden sonra, durum sağlık müdürlüğüne bildirilir, resmi veteriner hekim vakanın olduğu yere gider, hastalık çıkış raporu düzenler, hayvan sağlık zabıtası komisyonunu yeniden toplar, gerekli tedbirleri karara ...

Türkiyede kaç tane barınak var?

Bazı illerde belediyeler ile hayvan dernekleri ortak çalışıyor. Bütün Türkiye'de 50 kadar profesyonel ve büyük çaplı barınma merkezi, 70 tane de küçük çiftlik bulunuyor. Konya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü'ye göre Barınaklarda koruma altına alınan hayvan sayısı 6-7 bin.

Barınağa verilen hayvan geri alınır mı?

Hayvanları Koruma Kanunu'na göre barınaklar, (geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezi) sokak hayvanlarının evi değil, kısırlaştırma ve aşılama uygulamaları yapılırken tedavi süreçlerinin tamamlanana kadar kaldıkları yerlerdir. ... Bu yüzden barınaktan sahipleneceğiniz bir köpeği barınak geri kabul etmez.