Turşu kavurması nasıl pişirilir?

İçindekiler:

  1. Turşu kavurması nasıl pişirilir?
  2. Karışık turşu nasıl kavrulur?
  3. Karadenizlilerin Turşu kavurması nasıl yapılır?
  4. Fasulye turşusu nasıl yapılır?
  5. Trabzon Turşu kavurması nasıl yapılır?
  6. Turşu kavurması nerenin?
  7. Lahana turşusundan yemek nasıl yapılır?

Turşu kavurması nasıl pişirilir?

Turşu Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kabın içerisinde suyla bekletip fazla tuzundan arındırdığınız fasulye turşularını süzün ve verev bir şekilde iri iri doğrayın.
  2. Soğanları ince ince yarım halka şeklinde doğrayın ve derince bir tavada ısıttığınız zeytinyağı ve tereyağında, soğanlar pembeleşene dek güzelce kavurun.
Daha fazla öğe...

Karışık turşu nasıl kavrulur?

Turşuları doğrayıp tuzunun çıkması için suda bekletip suyundan süzün. Soğanı doğrayıp bir tavaya alın içine yağı koyup biraz kavurun salçayı ve suyu da ekleyin. Kavurun. En son turşuları ekleyip yumuşayana dek kavurun.

Karadenizlilerin Turşu kavurması nasıl yapılır?

Karadeniz'den Turşu Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Turşuları tuzunu çıkarması için su dolu bir kapta bekletin.
  2. Bu arada tencereye sıvı yağ ekleyip, doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  3. Tuzu alınan turşuların suyunu süzün ve elinizle iyice sıkın ki fazla suyu çıksın.
  4. Turşuları doğrayın.
Daha fazla öğe...

Fasulye turşusu nasıl yapılır?

Sarımsakları ince ince doğrayın. Cam kavanoz içine biraz sarımsak biraz fasulye koyun ve malzemeniz bitene kadar bu işlemi uygulayın. Daha sonra 3 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1,5 su bardağı sirkeyi suyun içinde karıştırın. Kavanozun içine boşaltın ve ağzını iyice kapayıp, serin bir yerde bekletin.

Trabzon Turşu kavurması nasıl yapılır?

Trabzon Usulü Turşu Kavurması Tarifi Yapılışı Turşular küçük küçük kesilir. Ayrı bir yerde soğan ince ince doğranır, sıvı yağla kavrulur. Kavrulan soğana salça eklenip tekrar kavrulur. Daha sonra turşular eklenir, 5-10 dakika kısık ateşte pişirilir.

Turşu kavurması nerenin?

Tüm Karadeniz Bölgesinde yapılan ve Rize'de Turşu Tavalısı adı ile de bilinen fasulye turşusu yemeği çay veya ayran yanında mısır ekmeği, "patates haşlaması" ile sıcak, ılık veya soğuk olarak servis edilir. Taze fasulye turşusu kavurması iştah açan bir salata olarak da değerlendirilebilir.

Lahana turşusundan yemek nasıl yapılır?

Lahana Turşusu Yemeği Tarifi Yapılışı Pirinçleri yıkayıp suda biraz bekletiyoruz. Lahanayı küçük küçük kesip bir tabağa alıyoruz. Soğanı küp küp kesip tencereye ocağa koyup sıvı yağı koyup üzerine soğanı koyup kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra lahanayı koyup yumuşatıyoruz. 5-10 dk. pişiriyoruz.