Tırnakta yatay çizgiler neden olur?

İçindekiler:

  1. Tırnakta yatay çizgiler neden olur?
  2. Beau çizgileri sebebi nedir?
  3. Tırnaktaki çizgiler hangi hastalığın habercisi?
  4. Tırnak üzerindeki dikey çizgiler neden olur?

Tırnakta yatay çizgiler neden olur?

15. Yatay çizgiler. Dikey çizgiler zararsız olsa da, tırnak üzerindeki enlemesine, yatay çizgiler aynı şekilde zararsız olmayabilir. 'Beau çizgileri' adı verilen bu çentikler ve çöküntüler yüksek ateşe sebep olan bir rahatsızlık veya diyabet ya da çinko yetmezliği belirtisi olabilir.

Beau çizgileri sebebi nedir?

BEAU ÇİZGİLERİ: Bunlar tırnağın tamamını etkileyen çöküntülerdir. Birden fazla çizgi oluştururlar. Bunların kaynağı tırnaktaki yaralanmalar veya ciddi bir yetersiz beslenme, kalsiyum, çinko eksikliği, diyabet veya sedef hastalığı ile ilişkili sorunlar olabilir.

Tırnaktaki çizgiler hangi hastalığın habercisi?

Tırnaklardaki çizgiler çeşitli nedenlerle ortaya çıkar; atopik dermatit veya egzama gibi cilt rahatsızlıklarından çinko ve B12 vitamini eksikliklerine kadar, ne olduğunu belirlemede çizgilerin yönü ve boyutu çok önemlidir. Tırnak çizgileri her yaşta ortaya çıkabilir ve çoğu zaman belirli bir tedavi gerektirmez.

Tırnak üzerindeki dikey çizgiler neden olur?

Dikey çizgiler, tırnak etinden tırnağın ucuna kadar uzanan oluklardır. Renk ve dokudaki değişiklikler gibi başka anormallikler de yaşanırsa, bir hastalıktan şüphelenilebilir.