Zarf üstü nasil doldurulur?

İçindekiler:

  1. Zarf üstü nasil doldurulur?
  2. Mektup zarfına nasıl yazılır?
  3. Zarfın ön yüzü nasıl doldurulur?
  4. Mektupta tarih ve adres nereye yazılır?
  5. Postada gönderen alıcı nereye yazılır?
  6. Mektup yazarken tarih ne tarafa yazılır?

Zarf üstü nasil doldurulur?

1) Gönderici adı, soyadı, adresi mektup zarfının sol üst kısmına yazılmalı. 2) Alıcı adı, soyadı, adresi mektup zarfının sağ alt kısmına yazılmalı. 3) Zarfın sağ üst kısmını boş bırakmaya özen gösterin. Çünkü sağ üst kısma posta pulu eklenecektir.

Mektup zarfına nasıl yazılır?

Mektup zarfı üzerinde yer alan kısımlarda sol üst köşeye gönderenin adı soyadı ve altına adresi yazılır. Mektup zarfının sağ üst köşesine ise almış olduğumuz pulu yapıştırmanız gerekir. Mektup zarfının sağ alt köşesine ise alıcının adı soyadı ve adres bilgileri yazılmalıdır.

Zarfın ön yüzü nasıl doldurulur?

1. Gönderenin adresi zarfın ön yüzünün sol üst köşesine yazılmalıdır. 2. Gideceği yerin adresi orta sağ kısma yazılmalıdır. 3. Gideceği kentin adı, en alt sağ köşeye büyük harflerle yazılmalıdır.

Mektupta tarih ve adres nereye yazılır?

4- Mektup kağıdının sağ üst kısmına yazıldığı yer ve tarih yazılmalıdır. 5- Mektup yazıldıktan sonra imzalanmalı. 6- Mektubun sol üst köşesine adres yazılmalıdır.

Postada gönderen alıcı nereye yazılır?

Gönderi üzerine tam, doğru ve okunaklı adres ve posta kodu yazma örneği yukarıdaki gibidir. * Posta pulu zarfın sağ üst köşesinde, * Gönderici adresi ve posta kodu zarfın sol üst köşesinde, * Alıcının adresi ve posta kodu, zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2- 2,5 cm boşluk kalacak şekilde olmalıdır.

Mektup yazarken tarih ne tarafa yazılır?

Mektup mutlaka mürekkepli kalem ile yazılır. Sağ üst köşeye mutlaka tarih yazılır.