Romanya e vize nedir?

İçindekiler:

  1. Romanya e vize nedir?
  2. E vize nasıl alınır?
  3. İnternet üzerinden vize başvurusu nasıl yapılır?
  4. Elektronik vize nereden alınır?
  5. D vizesi kaç günde çıkar?
  6. Türkiye vize başvurusu nasıl yapılır?
  7. Elektronik vize kime verilir?

Romanya e vize nedir?

Romanya vatandaşları için kısa süreli vize yabancı vatandaşın Romanya'ya giriş tarihinden itibaren 6 aylık bir süre içerisinde kesintisiz olarak veya birkaç konaklama yaparak toplamda 90 günü aşmayacak şekilde oturum izni veren vizedir.

E vize nasıl alınır?

Online vize alabilmek için öncelikle gidilecek ülkenin bu hizmeti sağlıyor olması gerekiyor. Geçerli bir pasaporta sahip yolcular, talep edilen e-vize bedelini kredi kartı ile yatırıp işlemi tamamladıktan sonra belgenin çıktısını alarak sınır kapılarından direkt olarak geçebiliyor.

İnternet üzerinden vize başvurusu nasıl yapılır?

Sözkonusu başvurular www.visa.gov.tr adresinden yapılabilecektir. Ülkemiz için vize başvuruları, ilke olarak internet üzerinden düzenlenebilecektir.

Elektronik vize nereden alınır?

Türkiye'ye seyahat edecek yabancı uyruklu yolcularımız, kendi ülkelerinin koşullarına uygun olarak www.evisa.gov.tr internet adresinden e-vizelerini alabilir ya da dış temsilciliklerimize şahsen başvuru yapabilir.

D vizesi kaç günde çıkar?

Bulgaristan D vizesi belgelerin eksiksiz hazırlanıp başvuru yapıldığı tarihten sonra ortalama 20 iş günü sonunda çıkar.

Türkiye vize başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye'ye giriş yapılabilmesi için resmi makamlarca belirlenmiş vize muafiyeti bulunan ülkeler hariç diğer yabancı ülke vatandaşlarının dış temsilciliklerimizden bizzat başvurmaları ya da sistem üzerinden elektronik vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Elektronik vize kime verilir?

Umuma mahsus pasaport hamillerine 30 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizce verilir.