Yeditepe Üniversitesi transkript nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Yeditepe Üniversitesi transkript nasıl alınır?
  2. Yeditepe Üniversitesi hazırlık zorunlu mu?
  3. Yeditepe kaç kredi?
  4. Yeditepe Üniversitesi ingilizce zorunlu mu?
  5. Yeditepe öğrenci işleri nerede?
  6. FA notu ne demek?
  7. Yeditepe DD geçer mi?
  8. Yeditepe Üniversitesinde hangi bölümlerde hazırlık var?
  9. Yeditepe Hukuk ingilizce zorunlu mu?
  10. Yeditepe öğrenci işleri kaça kadar açık?

Yeditepe Üniversitesi transkript nasıl alınır?

2-Öğrenci Belgesi, Transkript vb. gibi belgeleri nasıl alabilirim? Hafta içi saat 08.30-18.00 saatleri arasında, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına talepte bulunarak alabilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi hazırlık zorunlu mu?

Sadece üniversitemizin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'müzde hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır. Diğer bütün bölümlerde dil yeterlilik sınavında başarılı olamayan öğrenciler hazırlık okumak zorundadır.

Yeditepe kaç kredi?

(3) Öğrenciler, ilgili yönetim kurulu kararıyla Yeditepe Üniversitesinden diploma almaya yönelik olmayan ve kredili veya kredisiz (ND) olarak da ders alabilirler. Bu dersler not ortalaması hesabına katılmaz. MADDE 23 – (1) Önlisans ve lisans öğrencilerinin normal ders yükü, bir yarıyılda en çok 24 kredidir.

Yeditepe Üniversitesi ingilizce zorunlu mu?

Üniversitemizde eğitim dili İngilizcedir. Her akademik yıl başında, Rektörlükçe ilan edilecek gün, saat ve yerde Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (Proficiency) yapılır.

Yeditepe öğrenci işleri nerede?

Müdürlüğümüz, Rektörlük binası giriş katında hafta içi 08.30-17.45 saatleri arasında hizmet vermektedir.

FA notu ne demek?

c) Devam zorunluluğunu yerine getirmeyen öğrenci o dersin yarıyıl sınavlarına alınmaz ve FA notu verilir.

Yeditepe DD geçer mi?

(2) Öğrenciler, program dışı dersleri kredisiz (NC) olarak alabilirler. ... (3) Öğrenciler, ilgili yönetim kurulu kararıyla Yeditepe Üniversitesinden diploma almaya yönelik olmayan ve kredili veya kredisiz (ND) olarak da ders alabilirler. Bu dersler not ortalaması hesabına katılmaz.

Yeditepe Üniversitesinde hangi bölümlerde hazırlık var?

Eğitim dili %100 İngilizce olan Yeditepe Üniversitesi, öğrencilerine İngilizceyi şart koşuyor. Hazırlık programı; Güz, Bahar ve Yaz olmak üzere üç akademik yarıyıldan oluşuyor. Çeviribilim, İngiliz Dili ve Edebiyatı ve İngilizce Öğretmenliği hazırlık programları ise sadece güz ve bahar yarıyıllarında açılıyor.

Yeditepe Hukuk ingilizce zorunlu mu?

Hukuk Fakültesi Hakkında Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim esas itibariyle dört yıl sürmektedir. Ancak, Fakültemizde derslerin bir bölümü İngilizce dilinde sürdürüldüğünden, İngilizce düzeyi yeterli olmayan öğrencilerimiz hazırlık programına alınırlar.

Yeditepe öğrenci işleri kaça kadar açık?

Müdürlüğümüz, Rektörlük binası giriş katında hafta içi 08.30-17.45 saatleri arasında hizmet vermektedir. Üniversitemiz bünyesinde 13 Fakülte, 1 Yüksekokul ve 5 Enstitü bulunmaktadır. Lisans ve lisansüstü tüm öğrenci işlemleri Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir.