Koyun gübresi ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Koyun gübresi ne ise yarar?
  2. Keçi gübresi ne işe yarar?
  3. Ahır gübresi toprağa nasıl verilir?
  4. Ağaçlara koyun gübresi ne zaman atılır?
  5. Taze tavuk gübresi nasıl kullanılır?

Koyun gübresi ne ise yarar?

Koyun Gübresinin Faydaları: Bitkilerin gelişimi için gerekli besin maddelerini sağlar. Toprağın yapısını tarıma uygun hale getirir. Toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini düzenler. Toprağın su tutma kapasitesi artar, geçirgenliği olumlu yönde etkiler.

Keçi gübresi ne işe yarar?

Toprağın su tutma kapasitesi ve geçirgenliğini artırarak havalanmasını sağlar. Su tutma kapasitesinin artması tarıma elverişli toprağın kaybına (erozyon) engel olmaktadır. Toprağın kolay tava gelmesini ve toprak işlemeyi kolaylaştırır. Toprağın organik madde miktarını artırır.

Ahır gübresi toprağa nasıl verilir?

Ahır gübresiyle gübreleme, az yağış alan bölgelerde ve ağır bünyeli topraklarda sonbahar, çok yağış alan bölgelerde ve kumlu topraklarda ise ilkbaharda yapılır. Böylece, gübreden yıkanmayla ortaya çıkacak kayıplar azaltılmış olacaktır. Ahır gübresi tarlaya taşınır taşınmaz pullukla toprağa karıştırılmalıdır.

Ağaçlara koyun gübresi ne zaman atılır?

Çiftlik gübresi ağaçlara sonbaharda ve kış aylarında bel yapmadan evvel verilir. Gıdayı kök uçlarındaki ince kökler aldığından, gübreyi ağaç tacının kapladığı sahaya iyice yayılmalı ve arkasından da bekletilmeden belleyerek toprağa gömülmelidir. Çiftlik gübresi olarak koyun, sığır, beygir gübreleri kullanılmalıdır.

Taze tavuk gübresi nasıl kullanılır?

Organik tavuk gübresi kullanılırken ya az miktarda toprağa karıştırılarak verilmeli yada saman – sap gibi nesnelerle karıştırılarak verilmelidir. Sulandırılarakta verilebilir, böylece tavuk gübresi seyrekleştirilmiş olur.