Rtük hangi kanuna tabi?

İçindekiler:

  1. Rtük hangi kanuna tabi?
  2. Rtük Kanunu Nedir?
  3. Yayın lisansı kime verilmez?
  4. 6112 sayılı Kanun çerçevesinde Medya hizmet sağlayıcılar aldığı cevap ve düzeltme yazısını kaç gün içerisinde yayınlar?
  5. 6112 sayılı kanun neyi kapsar?
  6. Televizyon kanalları Hangi Bakanlığa Bağlı?
  7. Yayın iletim yetkisi nedir?
  8. Internet üzerinden radyo yayını yapmak yasal mı?
  9. Özel radyo ve televizyon yayınlarında hukuki sorumluluk kime aittir?
  10. Basın Kanunu cevap ve düzeltme hakkını hangi yayınlar bakımından kabul etmiştir?
  11. Tekzip suçu ne demek?
  12. Siyasi partiler yayın lisansı alabilir mi?
  13. Kablo Uydu karasal ve benzeri iletim ortamlarına ne denir?
  14. Yeniden iletim ne demek?

Rtük hangi kanuna tabi?

Madde 35- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 6112 Sayılı Kanun'da RTÜK “idarî ve malî özerkliğe sahip, tarafsız bir kamu tüzel kişiliği” (Md. 34/1) olarak tanımlanmakta, ancak “bağım- sız” bir kurum olduğu doğrudan ifade edilmemektedir.

Rtük Kanunu Nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesi, ifade ve haber alma özgürlüğünün sağlanması, medya hizmet sağlayıcılarının idarî, malî ve teknik yapıları ve yükümlülükleri ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun kuruluşu, teşkilâtı, görev, yetki ve ...

Yayın lisansı kime verilmez?

mahallî idareler ve bunlar tarafından kurulan veya bunların doğrudan veya dolaylı ortak oldukları şirketler ile sermaye piyasası kurumları ve bunlara doğrudan veya dolaylı ortak olan gerçek ve tüzel kişilere yayın lisansı verilemez. Bu kuruluşlar, medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara doğrudan veya dolaylı ortak olamaz.

6112 sayılı Kanun çerçevesinde Medya hizmet sağlayıcılar aldığı cevap ve düzeltme yazısını kaç gün içerisinde yayınlar?

MADDE 18 – (1) Gerçek ve tüzel kişiler, kendileri hakkında şeref ve haysiyetlerini ihlâl edici veya gerçeğe aykırı yayın yapılması hâlinde, yayın tarihinden itibaren altmış gün içinde, üçüncü kişilerin hukuken korunan menfaatlerine aykırı olmamak ve suç unsuru içermemek kaydıyla, düzeltme ve cevap yazısını ilgili medya ...

6112 sayılı kanun neyi kapsar?

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesi, ifade ve haber alma özgürlüğünün sağlanması, medya hizmet sağlayıcılarının idarî, malî ve teknik yapıları ve yükümlülükleri ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun kuruluşu, teşkilâtı, görev, yetki ve ...

Televizyon kanalları Hangi Bakanlığa Bağlı?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'nun (TRT) bağlı bulundukları makamlarla ilgili düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle RTÜK, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na; TRT ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlandı.

Yayın iletim yetkisi nedir?

(2) Yayın hizmetlerinin, kablolu yayın platformu üzerinden iletimini sağlayan veya iletim altyapısını işleten, bu Yönetmelik ve ilgili mevzuatta aranan idari, mali ve teknik şartları haiz olduğu Üst Kurulca değerlendirilen kablolu yayın platform veya kablolu yayın altyapı işletmecisi kuruluşlara yayın iletim yetkisi ...

Internet üzerinden radyo yayını yapmak yasal mı?

Yayınlarını internet üzerinde sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcılarının RTÜK'ten yayın lisansı alması gerekmektedir. Yayın lisanslarının ancak Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulan anonim şirketlere verilebileceği düzenlenmiştir.

Özel radyo ve televizyon yayınlarında hukuki sorumluluk kime aittir?

Medya hizmet sağlayıcısı, yani radyo veya televizyon, yayın hizmetlerini kamusal sorumluluk anlayışına bağlı kalarak, 8. maddede sıralanan yayın hizmet ilkelerine uygun olarak sunmakla yükümlüdür.

Basın Kanunu cevap ve düzeltme hakkını hangi yayınlar bakımından kabul etmiştir?

2954 sayılı Türkiye ve Radyo Televizyon Kanunu'nun 27. Maddesi cevap ve düzeltme hakkını düzenlemiştir. ... a) Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu, o kişinin yayın tarihinden başlayarak yedi gün içinde göndereceği düzeltme ve cevap metnini, Genel Müdürlükçe alınmasından başlayarak üç gün içinde yayınlamakla yükümlüdür.

Tekzip suçu ne demek?

Sonuç olarak tekzip bir haberin yalanlanmasıdır. Kişinin Kendisine karşı söylenilen sözleri veya kendisine yöneltilmiş olan kişilik hakkını ihlal eden herhangi bir haysiyeti Ve Şerefi aşağılayıcı bir yayını yalanlanması tekzip ile olur. Kısaca kişinin kendine yöneltilmiş ithamlara cevap hakkı diyebiliriz.

Siyasi partiler yayın lisansı alabilir mi?

Siyasî partiler, sendikalar, meslek kuruluşları, kooperatifler, birlikler, dernekler, vakıflar, mahallî idareler ve bunlar tarafından kurulan veya bunların doğrudan veya dolaylı ortak oldukları şirketler ile sermaye piyasası kurumları ve bunlara doğrudan veya dolaylı ortak olan gerçek ve tüzel kişiler yayın lisansı ...

Kablo Uydu karasal ve benzeri iletim ortamlarına ne denir?

k) Yayın ortamı: Kablo, uydu, karasal ve benzeri iletim ortamlarını, ifade eder.

Yeniden iletim ne demek?

Yeniden iletim bir televizyon yayınının tamamının bir değişikliğe uğramadan eş zamanlı olarak başka mecrada da gösterilmesiyle meydana geliyor. ... Bu yayın ile eş zamanlı olarak filminiz Kablo tv, dijital platformlar ve mobil tv gibi parayla üye olunan mecraların hepsinde de aynı anda gösterilecek demektir.