Çilek kaç günde bir su verilir?

İçindekiler:

  1. Çilek kaç günde bir su verilir?
  2. Çilekte gübreleme nasıl yapılır?
  3. Çilekte sıvı solucan gübresi nasıl kullanılır?
  4. Çilek ne kadar sıklıkla sulanır?
  5. Çiçeklere şeker gübresi verilir mi?
  6. Iyi bir çilek nasıl yetiştirilir?
  7. Sıvı solucan gübresi çiçeklerde nasıl kullanılır?

Çilek kaç günde bir su verilir?

Yaz dikiminde dikilen çilek fideleri 15 gün boyunca günde 3 kez sulanmalıdır. Bu dönemden sonra çileğin aşırı sulanmaması gerekir. Aşırı sulanan çileklerde mantar ya da sarılık gibi hastalıklar oluşabilir. Damlama sulama yöntemi çilek yetiştiriciliğinde kullanılan en ideal yöntemdir.

Çilekte gübreleme nasıl yapılır?

Toprağı çilek için hazırlarken toprağınızın kalitesine bağlı olarak 1m²'ye 1.5-3 kg dozunda bazalt unu kullanıyoruz. Bazalt unu azot içermediğinden ilerleyen yıllarda yetiştiriciliği yapılan 10 m² çilek için 200-300 gr sonbahar gübre olarak kullanabiliriz.

Çilekte sıvı solucan gübresi nasıl kullanılır?

Tohum ekimi veya fide dikiminden önce, dönüme 1 – 2 lt. Rivasol ® Sıvı Solucan Gübresi 1/50 oranında sulandırılarak ilaçlama makinası ile veya 1/200 oranında sulandırılarak damla sulama sistemi ile topraktan uygulanır.

Çilek ne kadar sıklıkla sulanır?

Çileklerinizi bahar aylarında 7-10 gün, yaz aylarında ise 4-5 gün aralıkla sulamalı veya damla sulamada, yağışlı günler hariç devamlı damlama sağlamalısınız.

Çiçeklere şeker gübresi verilir mi?

Şeker gübresi bitkinin her büyüme aşamasında yeteri kadar verilmelidir. Ekim ve dikim aşamasında kullanılması gereken gübrenin en az yarısının verilmesi gerekmektedir. Gübrenin geri kalan kısmı ise bitkinin büyüme atağının gerçekleştiği hızlı büyüme devrelerinde geç kalınmadan verilmesi uygun olmaktadır.

Iyi bir çilek nasıl yetiştirilir?

Çilek köklerinin bakımında önemli olan bitkinin kökünün yumuşak bir toprakta olması ve ideal sulama yöntemiyle en uygun güneşlenebilecek yerlerin seçimi yapılmalıdır. Çilek uygun ortam ve sıcaklık sağlandığında verimi arttırılabilen bir bitkidir. Çilek tohumundan ekimi de yapılabilmektedir.

Sıvı solucan gübresi çiçeklerde nasıl kullanılır?

Ağaçlarda : Sıvı solucan gübresini doğrudan ağacın köküne veya yapraklarına püskürtme yöntemiyle yada damlamadan uygulamak en doğru yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Saksı bitkilerinde : Püskürtülerek saksıdaki bitkinin organik açıdan natürel yapısını bozmamak amaçlanır.