İçindekiler:
- Güven Partisini kuran siyasetçi kimdir?
- Turhan Feyzioğlu hangi partiyi kurdu?
- Ortanın Solu kim dedi?
- Güven Partisi ne zaman kuruldu?
- 1946 seçimlerine kaç parti katıldı?
- Chp'de ortanın solu politikası ne zaman ortaya çıktı?
- 1946 yılında iktidarda hangi parti vardı?
- 1946 seçimlerine kim katıldı?
Güven Partisini kuran siyasetçi kimdir?
CHP içerisinde ''Sekizler Hareketi'' adı verilen grup 1966 senato seçimleri sonrasında ortaya çıkmış ve Turhan Feyzioğlu'nun liderliğini üstlendiği ekiptir.
Turhan Feyzioğlu hangi partiyi kurdu?
Cumhuriyet Halk Partisi
Turhan Feyzioğlu/Siyasi partileri
Ortanın Solu kim dedi?
İsmet İnönü bu konuda, "Aslında laikiz dediğimiz günden beri ortanın solundayız." demiştir.
Güven Partisi ne zaman kuruldu?
1967
Cumhuriyetçi Güven Partisi/Kuruluş tarihi
1946 seçimlerine kaç parti katıldı?
1946 Türkiye genel seçimleri, 21 Temmuz 1946 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimleridir. 5 Haziran'da Milletvekili Seçim Yasası değiştirilmiş ve Cumhuriyet tarihinde ilk defa tek dereceli seçim esasında gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi 395, Demokrat Parti 64 ve Bağımsızlar 6 Milletvekilliği kazandı.
Chp'de ortanın solu politikası ne zaman ortaya çıktı?
1965 genel seçimlerinin hemen öncesinde 29 Temmuz 1965'te Genel Başkan İsmet İnönü, gazeteci Abdi İpekçi'ye verdiği mülakat sırasında CHP'nin çizgisinin "ortanın solu" olduğunu ilk kez dillendirmiştir: « "CHP, bünyesi itibarıyla devletçi bir partidir ve bu sıfatla elbette ortanın solunda bir anlayıştadır." »
1946 yılında iktidarda hangi parti vardı?
Yeter! Söz Milletindir! Demokrat Parti, 'da kurulan, kurulduğu yıl yapılan seçimlerde azınlıkta kalıp 4 yıl sonra yapılan seçimlerde () 27 yıllık tek parti dönemini sona erdiren, Türkiye Cumhuriyeti'nde çok partili seçimle iktidarı kazanmış ilk Türk siyasi partisi.
1946 seçimlerine kim katıldı?
Cumhuriyet Halk Partisi 395, Demokrat Parti 64 ve Bağımsızlar 6 Milletvekilliği kazandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk çok partili genel seçimi olan bu seçim adli denetim dışında, açık oy, gizli sayım ve çoğunluk sistemi esasına göre yapıldı.