Kronik ürtiker askerliğe engel mi?

İçindekiler:

  1. Kronik ürtiker askerliğe engel mi?
  2. Askerde nasil Curuk alirim?
  3. Askerliğe elverişli değildir raporu alanlar devlet memuru olabilir mi?
  4. Çürük raporu hangi durumlarda verilir?
  5. Çürük olan devlet memuru olabilir mi?

Kronik ürtiker askerliğe engel mi?

Askerlik hizmetine engel olmayan fiziksel, kolinerjik ürtikerler, soğuk ürtikeri ve benzeri ürtikerler." "1. Hareketlere güçlük veren veya tedavi ile iyileşmeyen, kronik ve yaygın deri hastalıkları ve sekelleri."

Askerde nasil Curuk alirim?

Aile Sağlık Merkezi doktorlarının yapacağı muayeneler sonrası psikolojik ve bedensel bazda sağlık problemi olan vatandaşlar askeri hastanelere yönlendirilir ve oradan ayrıntılı inceleme istenir. Askeri hastanede yapılan kontroller sonra heyetinin aldığı kararla “Askerliğe elverişli değildir” çürük raporu verilir.

Askerliğe elverişli değildir raporu alanlar devlet memuru olabilir mi?

Devlet memuriyetine ilişkin sağlık şartı 657 sayılı Kanunun 48'inci maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre özürlü sayılmayan ve görevini devamlı surette yapmasına engel bir akıl hastalığı bulunmayan bir aday, askerlikten muaf olsa dahi memur olabilir. ...

Çürük raporu hangi durumlarda verilir?

Aile Sağlık Merkezi doktorlarının yapacağı kontroller sonrası psikolojik ve bedensel anlamda sağlık problemi olan vatandaşları askeri hastanelere yönlendirerek detaylı araştırılması istenir. Askeri hastanede yapılan kontroller sonucu doktor heyetinin aldığı kararla "Askerliğe elverişli değildir" çürük raporu verilir.

Çürük olan devlet memuru olabilir mi?

Yukarıda yer verilen mevzuat çerçevesinde; 1-Askerlik bakımından askerliğe elverişsiz olmak devlet memuru olmaya engel teşkil etmemektedir. 2-Devlet memur olmak için mesleğinizi icra etmenize engelinizin bulunmadığını gösterir rapor ile devlet memur olmak mümkün bulunmaktadır.