KIZILAY nereden gelir?

İçindekiler:

  1. KIZILAY nereden gelir?
  2. KIZILAY kime ait?
  3. Kızılay arşivi nedir?
  4. Kızılay Özel mı devletin mı?
  5. Kızılay nedir ne is yapar?

KIZILAY nereden gelir?

Kızılay, 1868 yılında bir grup idealist hekimin çabaları ile savaş alanında yaralanan askerlere ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur. Kızılay, 11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla Dr. Kuruluşa "KIZILAY" adını Ulu Önder Atatürk vermiştir. ...

KIZILAY kime ait?

Kızılay 22 Ağustos1864 yılında 12 hükümetin katılımıyla İsviçre'nin Cenevre kentinde kurulmuştur. Tamamen tarafsız, bağımsız ve yansız bir kuruluştur. Kızılhaç ve Uluslararası Kızılay hareketine bağlıdır.

Kızılay arşivi nedir?

Ülkemizin en köklü kurumlardan biri olan Kızılay yine ülkemizin en önemli arşivlerinden birisine sahiptir. ... Kızılay arşivi; 1868 yılı Mecruhin ve Marda-yı Askeriyeye İmdat ve Muavenet Cemiyeti'nden Türk Kızılay'na kadar uzanan döneme ait belgelere sahiplik etmektedir.

Kızılay Özel mı devletin mı?

Bunlar; insanlık,ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık,hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik ilkeleridir. Kızılay, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi, kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur.

Kızılay nedir ne is yapar?

Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk ...