Kapatıcı nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Kapatıcı nedir ne işe yarar?
  2. Kapatıcı krem nasıl kullanılır?
  3. Kapatıcı renkleri nedir?
  4. Yüzdeki koyu lekeler nasıl kapatılır?

Kapatıcı nedir ne işe yarar?

Kapatıcı, özellikle göz altında bulunan cilt rengi koyuluğunun giderilmesini, tüm cildin aynı renk olmasını sağlar. Ayrıca yüzdeki pürüzleri, kızarıklıkları ve lekeleri gizler ve cilt tonundan 1-2 ton açığı kullanılırsa aydınlatıcı olarak vurgulamak istediğimiz yerleri ortaya çıkarır.

Kapatıcı krem nasıl kullanılır?

Kapatıcı makyajın ilk adımıdır ve boş bir tuvale daha pürüzsüz bir şekilde uygulanır. Göz altı halkalarını kapat. Bir kapatıcı fırçası veya parmak uçlarınla (ilk seçenek daha hijyeniktir) kapatıcıyı göz altlarına uygula. Kapatıcıyı göz altına ters üçgen şeklinde uygula.

Kapatıcı renkleri nedir?

Yeşil ve sarı renk, genellikle kızarıklıklar ve kırmızı lekeleri nötrlemek için kullanılır. Turuncu ve şeftali, maviyi; pembe, kahverengiyi ve mor, sarılıkları gidermek amacıyla kullanılabilir.

Yüzdeki koyu lekeler nasıl kapatılır?

Lekeler çok koyu olduğunda cildinizden 1 ya da 2 ton koyu bir kapatıcı kullanabiliriz. Hamilelikte oluşan melazma gibi daha geniş bölgelere yayılan lekeleri kapatmak için kapatıcılığı yüksek bir fondötenle nokta atışı yapmalısınız ve üzerine cilt ile aynı tonda kapatıcı uygulamak daha doğru olur.