Okul kantin sözleşmesi kaç yıl uzatılabilir 2018?

İçindekiler:

  1. Okul kantin sözleşmesi kaç yıl uzatılabilir 2018?
  2. Okul kantin ihaleleri nasıl yapılır?
  3. Okul kantinleri kira ödeyecek mi?
  4. Kantin ihale komisyonu kimlerden oluşur?
  5. Okul kantinleri en fazla kaç yıllığına kiraya verilir?
  6. Kantin ihalesine kimler katılamaz?
  7. Okul kantin işletme belgesi nasıl alınır?
  8. Kantin kira bedeli nasıl hesaplanır?
  9. Muhammen bedel tespit komisyonu kimlerden oluşur?
  10. Okul spor salonu kiraya verilir mi?
  11. Okul kantin ihalesini kim yapar?
  12. Okul Aile Birliği kantini nasıl işletir?
  13. Kantin işletme belgesi nedir?
  14. Kimler kantin işletebilir?
  15. Kurum kantinleri ne zaman açılacak?

Okul kantin sözleşmesi kaç yıl uzatılabilir 2018?

Madde 6 - İş bu sözleşmenin süresi bir yıl olup bu bir yıllık işletme süresi sözleşmenin feshini gerektiren nedenler yoksa en fazla 5 yıl süreyle uzatılabilir.

Okul kantin ihaleleri nasıl yapılır?

usulü teklif alınarak ve son teklifler üzerinden anlaşma sağlamak suretiyle yapılır. Kapalı Zarf Usulü ile yapılan artırma ihalelerinde geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü ve yazılı teklif alınmak suretiyle ihale sonuçlandırılır.

Okul kantinleri kira ödeyecek mi?

Vekil tayin edilen, yerine vekâlet edilenin görev ve sorumluluklarını yerine getirmekle sorumludur. Kantinler, bu şartların dışında hiçbir şekilde devir, temlik edilemez, başkasına kiraya verilemez ve başkası tarafından çalıştırılamaz.

Kantin ihale komisyonu kimlerden oluşur?

İHALE KOMİSYON ÜYELERİ KİMLERDEN OLUŞUR? Kaymakamlık Onayı ile görevlendirilen; ○ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü –Başkan ○ Okul Aile Birliği Başkanı-Üye ○ Defterdarlık Temsilcisi-Üye kişilerinden oluşur.

Okul kantinleri en fazla kaç yıllığına kiraya verilir?

Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan 15.03.2004 tarihli protokol uyarınca mülkiyeti hazineye ait olup Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlardaki kantin, büfe, yemekhane, çay ocağı, açık alan, salon vb. yerlerin kurulacak olan okul aile birlikleri tarafından işletilmesi ya da bu ...

Kantin ihalesine kimler katılamaz?

İhaleye şirket, dernek, vakıf vb tüzel kişilikler katılamazlar. Halen okul aile birlikleri ile kantin sözleşmesi bulunan işleticiler ihaleye katılamazlar. Kantin Sözleşmesini süre olarak uzatma hakkı olduğu halde süre uzatımı hakkını kullanmayan işletici aynı okulun yapılacak olan ilk ihalesine katılamaz.

Okul kantin işletme belgesi nasıl alınır?

Kantin işletmeciliğini yapmak istiyorsanız Milli Eğitim Bakanlığı 113 Saatlik Kantin işletmeciliği eğitimi alarak sertifika alabilirsiniz ya da MYK Aşçılık ya da Pastacılık 4. Seviye belge alarak çıraklık eğitim merkezlerinden Kantin işletmeciliği sertifikasına sahip olabilirsiniz.

Kantin kira bedeli nasıl hesaplanır?

Kantin kira bedelinde de %60 oranında azalış yapıldıktan sonra elde edilen tutarın 2'ye bölünmesi ile güncel kantin kira bedeli elde edilmektedir (Bu veriler uyarınca tarihinde geçerli olan kira bedelinin % 20 si).

Muhammen bedel tespit komisyonu kimlerden oluşur?

MADDE 19 – (1) Muhammen bedel tespit komisyonu, valilik/kaymakamlıkça görevlendirilecek il/ilçe millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında okul müdürü/müdür yardımcısı, birlik başkanı, defterdarlık/mal müdürlüğü temsilcisi, gerekli görülmesi halinde ilgili özel idare müdürlüğü temsilcisi ile il ve ...

Okul spor salonu kiraya verilir mi?

Bugün yıl 2021 ve spor salonları o tarihten beri resmi olarak kiraya verilemiyor hala. Kulüpler bir şekilde salonlarda çalışıyor ancak hiç kimsenin o tarihten bu yana resmi bir kira sözleşmesi yok. Yani okul müdürlerinin iki dudaklarının arasında Allah'a emanet yaşıyoruz.

Okul kantin ihalesini kim yapar?

Kantin ihaleleri Okul Aile Birliği yönetmeliği 20/3.Maddesi hükmü doğrultusunda 2886 Sayılı Devlet ihale Kanununa göre İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulacak ihale komisyonunca yapılacak ihale ile kiraya verilir.

Okul Aile Birliği kantini nasıl işletir?

MADDE 20 – (1) Birlik; kantin ve benzeri yerleri öncelikle işletmecilere kiralama usulü ile işlettirir veya işletmecinin bulunmadığı durumlarda işletir. Kantin ve benzeri yerlerin kiraya verilmesinde, eğitim ve öğretimin aksatılmaması esastır.

Kantin işletme belgesi nedir?

Kantincilik Kursu ise kantin işletmecisi mesleğini yürüten ve ya yürütmek isteyen bireylerin, Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı 113 saatlik Kantin İşletmeciliği Eğitimi sonunda alması öngörülen sertifikadır. (Kurs bitirme belgesidir.)

Kimler kantin işletebilir?

KANTİN İŞLETMECİLİĞİ kursuna küçük işletme ve hazır gıda alanında faaliyet göstermek isteyen kişiler katılabilir.

Kurum kantinleri ne zaman açılacak?

Okul kantinlerinin 'den bu yana kapalı olduğunun hatırlatıldığı yazıda, “Bu süreçte kantin işleticilerinin gelir getirici herhangi bir faaliyette bulunmadıkları göz önünde bulundurularak Bakanlığımıza bağlı resmi okul ve kurumlarda bulunan kantin vb. yerlerin 19 Ekim'de açılmasına karar verilmiştir” denildi ...