Tutanak sonucunu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Tutanak sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  2. Tek taraflı kazada tutanak tutulur mu?
  3. Kazada kusuru kim belirler?
  4. Kazadan kaç gün sonra tutanak?
  5. Resmi tutanak nasıl tutulur?
  6. Kazaya sebebiyet vermenin cezasi nedir?
  7. Trafik kazasında kimin suçlu nasıl belirlenir?
  8. Geçmişe yönelik tutanak tutabilir mi?
  9. Tutanak örneği nasıl yazılır?
  10. Adli tutanak nasıl yazılır?
  11. Hangi hallerde anlaşmalı tutanak tutulmaz?

Tutanak sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Tutanağınızın durumunu http://www.sbm.org.tr adresindeki "Hizmetler" Menüsü altında "Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama ve İtiraz" adımından öğrenebilirsiniz.

Tek taraflı kazada tutanak tutulur mu?

Tek taraflı kazalarda tutanak kâfi gelmemektedir. Maddi hasarlı kazalarda kazaya karışan taraflar ortak bir kaza tespit tutanağı hazırlayarak durumu kayıt altına alırlar. ... Tutanak hazırlanırken istenen bilgileri kazaya karışan tüm araç sahiplerinin doldurması ve tüm tarafların imzasının tutanakta yer alması gerekir.

Kazada kusuru kim belirler?

Kaza kusur oranları Tramer yardımıyla belirlenmektedir. Kusur oranının belirlenmesi ile ilgili detaylara geçmeden önce ''Tramer'' hakkında bilgi vermek yerinde olacaktır. Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi yani Tramer, Hazine Müsteşarlığına bağlı bir kuruluştur.

Kazadan kaç gün sonra tutanak?

Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı geçerlilik süresi dolmadan sigorta şirketine gönderilmelidir. Bu geçerlilik süresi 2 yıldır. Sigorta şirketlerine gönderilen tutanaklar hasar departmanında işleme alınır. Şirketler bu tutanakları aynı iş gününün akşamına kadar Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'ne aktarır.

Resmi tutanak nasıl tutulur?

Tutanaklar kağıtların tek bir yüzüne yazılmaktadır. Tutanağın birden fazla sayfaya yazılması durumunda tutanağın üst kısmına sayfa numarasının yazılması gerekmektedir. Birden fazla sayfaya yazılan tutanaklarda her sayfanın taraflar tarafından imzalanması gerekir.

Kazaya sebebiyet vermenin cezasi nedir?

Trafik kazasında yaralanma varsa 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 89. maddesi uyarınca kazanın oluşumuna sebebiyet veren kişi 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Trafik kazasında kimin suçlu nasıl belirlenir?

Kazalarda kusurun kimde olduğu ise yapılan incelemeler ve Tramer yardımı ile belirlenmektedir. Tramer; “Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi” kurumunun kısaltılmış halidir. Bu sistem tüm sigorta bilgilerini içeren bir veri deposudur. Tramer sorgulama sayesinde bir araca dair sigorta işlemlerinin tamamına bakılabilir.

Geçmişe yönelik tutanak tutabilir mi?

İşe geçerli bir mazereti olmadan gelmeyen işçiye, gelmediği günler için işveren ücret ödemek zorunda değildir. Geçmişe yönelik gelmediği günler için tutanak düzenlemeniz hukuka aykırıdır.

Tutanak örneği nasıl yazılır?

Tutanaklar düzgün, kısa, anlaşılabilir ifade ile yazılmalıdır. Tutanak kâğıdın sadece bir yüzüne yazılır. Eğer tutanak birden fazla sayfaya yazılacak ise sayfanın üst kısmında tutanağın kaçıncı sayfası olduğu yazı ile belirtilir ve her sayfanın altı mutlaka imzalanır.

Adli tutanak nasıl yazılır?

Tutanaklar sade, yalın ve açık bir üslupla yazılmalıdır. Gereksiz ayrıntılara, kişisel görüş ve yorumlara yer verilmemelidir. Tutanaklar aksi sabit ispatlanıncaya kadar hukuken geçerli belgelerdir. Tutanakların aksi her türlü delille ispat olunabilir( başka bir tutanak, tanık beyanı vb).

Hangi hallerde anlaşmalı tutanak tutulmaz?

Tutanak tutulmayan, tutulsa bile geçerli olmayan durumlar ise şunlardır:
  • Sürücünün yaşının uygun olmaması ve ehliyetsiz olması durumlarında.
  • Uyarıcı madde kullanımı durumlarında.
  • Aracın trafik sigortasının olmadığı durumlarda.
  • Ölüm ve yaralanma durumlarında.
  • Kamu veya hizmet aracı ile kazaya karışılması durumlarında.
Daha fazla öğe...