Folik yan etkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Folik yan etkileri nelerdir?
  2. Folbiol nedir ve ne için kullanılır?
  3. Folbiol nedir ne işe yarar?
  4. Hamilelikte folik asit ne kadar kullanılmalı?

Folik yan etkileri nelerdir?

Yüksek dozda folik asit, mide rahatsızlıkları, karın krampı, ishal, bulantı, uyku bozukluğu ve sinirlilik hali gibi yan etkileri gözlenebilmektedir. Folik asit eksikliği de yorgunluk, halsizlik ve soluk ten rengi gibi sonuçlara yol açabilir.

Folbiol nedir ve ne için kullanılır?

FOLBİOL, folik asit eksikliğine bağlı megaloblastik anemi tedavisi için 4 ay boyunca günde 1 tablet (5 mg) kullanılır. Besin emilimi bozukluklarında günde 3 tablete (15 mg) kadar çıkılabilir. Uygulama yolu ve metodu: FOLBİOL ağızdan uygulanmaktadır.

Folbiol nedir ne işe yarar?

Diğer ismiyle folik asit olarak da bilinen Folbiol eksikliğinde ortaya çıkan anemi hastalığı için etkin bir tedavi yöntemleri arasında yer alır. Aynı zamanda gebelik dönemlerinde nöral tüp problemlerinin önüne geçebilmek için değerlendirilir.

Hamilelikte folik asit ne kadar kullanılmalı?

Her gün 0.4 mg (miligram) yani 400 mcg (mikrogram) folik asit alınması önerilir. Daha önce nöral tüp defekti anomalisi olan bebek doğuran ve risk grubunda olan kişiler için (epilepsi ilacı kullananlar, insülin kullanan diabetikler) bu doz on katı yani günde 4 mg (4000 mcg) olmalıdır.