Flor jel uygulaması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Flor jel uygulaması nasıl yapılır?
  2. Flor kaşığı nedir?
  3. Flor tablet ne işe yarar?
  4. Flor ve florür aynı şey mi?
  5. Kaç tip flor preparatı bulunur?
  6. Flor zeka geriliği yapar mı?
  7. Flor Nedir Nerelerde Kullanılır?
  8. Flor eksikliği nelere sebep olur?

Flor jel uygulaması nasıl yapılır?

Flor jel nasıl uygulanır? Çocuklara özel kaşıkların içine flor jel yerleştirilerek ağızda 4 dakika süresince bekletilir. İşlem bittikten sonra flor jelin fazlası tükürük emici ile alınır ve çocuk geri kalan fazla flor jeli tükürür. Yarım saat süresince ağız çalkalama, yeme- içme yapılmaz.

Flor kaşığı nedir?

Özel tek kullanımlık kaşıklarla jel formundaki floru dişlere temas ettirerek lokal olarak uygulanarak dişlerin minesini güçlendirme amacıyla yapılır.

Flor tablet ne işe yarar?

Flor minenin tekrar mineralize olmasını hızlandırarak ve asit üretimini bozarak dişlerin güçlenmesine yardımcı olur.

Flor ve florür aynı şey mi?

Flor doğada bulunan özellikle insan bedeni için oldukça zararlı, zehirli bir gazdır. Fluoride ya da florür olarak karşımıza çıkan flor gazının iyonlaşmış halidir.

Kaç tip flor preparatı bulunur?

İçeriklerine bağlı olarak ülkemizde 3 ürün tipi bulunmaktadır. Bunlar %2'lik nötral sodyum fluorid (NaF), %8'lik kalay fluorid ve %1.23 Asitlendirilmiş fosfat fluorid (APF) preparatlarıdır.

Flor zeka geriliği yapar mı?

Aşırı flor alımına bağlı, akut ve süregelen flor zehirlenmeleri sonucu kusma, mide ve bağırsak sisteminde problemler ve hatta çocuklarda zeka geriliğine bile sebep olabilir.

Flor Nedir Nerelerde Kullanılır?

Doğada yer alan, dünyanın pek çok noktasında bulunan doğal bir mineraldir florür. Genellikle diş macunu ve ağız bakım ürünlerinde adı geçen florür, diş çürümesini engellediği için çeşitli şekillerde kullanılmaktadır.

Flor eksikliği nelere sebep olur?

Vücuttaki flor eksikliği diş çürümesine, zayıf görme yetisine ve enfeksiyonlara karşı olan dayanıklılığın azalmasına neden olur.