Genç age ne demek?

İçindekiler:

  1. Genç age ne demek?
  2. 18 yaşından küçükler hızlı trene binebilir mi?
  3. YHT yaş sınırı var mı?
  4. Hızlı tren bileti nereden alınır?
  5. 18 yaş altına seyahat kısıtlaması var mı?

Genç age ne demek?

10-19 yaş ergenlik dönemi olarak adlandırılırken, gençlik olarak nitelenen yaş grubu 10-24 olarak kabul edilmektedir. ...

18 yaşından küçükler hızlı trene binebilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

YHT yaş sınırı var mı?

Çocuk %50 : 7-12 yaş arası çocuklar için uygulanmaktadır. (Ayrı bir yer istenmemek koşuluyla 0-6 yaş çocuklar ücretsiz seyahat edebilir.) 65 Yaş ve üzerindeki yolcular %50: YHT, Anahat trenlerinde 65 yaş ve üstü yolcular yararlanabilmektedir.

Hızlı tren bileti nereden alınır?

TCDD gişelerinden tren biletinizi direkt olarak görevliden alabilirsiniz. Bunun için Gar yada İstasyona gitmeniz gerekir. TCDD'dan Tren bileti almak için Çağrı merkezini arayabilirsiniz. TCDD Çağrı Merkezi Telefon Numarası 444 8233 yani akılda daha kalıcı olması açısından 444 TCDD'dir.

18 yaş altına seyahat kısıtlaması var mı?

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler/çocuklarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren kaldırılacaktır.