Dış Basurda kanama olur mu?

İçindekiler:

  1. Dış Basurda kanama olur mu?
  2. Basurun kesin çözümü var mı?
  3. Basur kalıcı mı?
  4. Basurun ilaçları nelerdir?
  5. Basur ilerlerse ne olur?

Dış Basurda kanama olur mu?

Genellikle bu oluşan dış (eksternal) tromboze hemoroidal hastalık şiddetli ağrılara neden olur. Hasta, makatının hemen kenarında eline sert ve ağrılı şişliğin (memelerin) geldiğini söyler. Bu içi pıhtı (tromboze hemoroid) ile dolu olan ağrılı şişlik (meme) yırtıldığı zaman kanama şikayetine neden olur.

Basurun kesin çözümü var mı?

Yaşam kalitesini bozan, ağrı ve kanamaya yol açan hemoroit rahatsızlığı, "Hemoroidal Arter Embolizasyonu" ismi verilen 20 dakikalık bir girişimsel radyoloji yöntemi ile kalıcı şekilde tedavi edilebiliyor.

Basur kalıcı mı?

Kısacası Hemoroid yeterli tedavi sonrası tekrarlamaz. Yeni basur oluşabilir, yapılan müdahale yetersiz olabilir veya basur tanısı doğru olmayabilir.

Basurun ilaçları nelerdir?

Parasetamol (Parol, Tylol, Tamol, Calpol) ve diğer nonsteroid antienflamatuar ilaçlar (Aprol, Apranax) kullanılabilir. Grade 3-4 tromboze ve tromboze olmayan iç hemoroidlerde günde 2-3 defa sıcak oturma banyoları, gayta yumuşatıcı ajanlar, fitil ve kremlerle tedavi edilebilir.

Basur ilerlerse ne olur?

Tedavi edilmezse hastalık ilerler, şikayetler artar. Kanama bu hastalarda önemli bir şikayettir. Tedavi edilmezse can sıkıcı kanamalar sürer gider; çok miktarda kan kaybı olduğunda, kansızlık gelişebilir. Tedavi edilmemiş hemoroidlerde, boğulma (akut tromboze hemoroid) dediğimiz şiddetli ağrılı şişlik gelişebilir.