Avukatlar reklam verebilir mi?

İçindekiler:

  1. Avukatlar reklam verebilir mi?
  2. Doktorlar reklam verebilir mi?
  3. Avukatlık bürosu hangi Büro kategorisinde?
  4. Doktorların reklam vermesi yasak mı?
  5. Kimler reklam yapamaz?
  6. Avukatlık bürosunda sekreter ne iş yapar?

Avukatlar reklam verebilir mi?

“1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNU Madde 55 : Avukatların iş elde etmek için, reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve harekette bulunmaları ve özellikle tabelalarında ve basılı kağıtlarında avukat unvanı ile akademik unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır.

Doktorlar reklam verebilir mi?

Hekimlik Meslek Etiği Kurallarının “Ticari Amaç ve Reklam Yasağı” başlıklı 11. maddesine göre de “Hekim, mesleğini uygularken reklam yapamaz, ticari reklamlara araç olamaz, çalışmalarına ticari bir görünüm veremez; insanları yanıltıcı, paniğe düşürücü, yanlış yönlendirici, meslektaşlar arasında haksız rekabete yol ...

Avukatlık bürosu hangi Büro kategorisinde?

Hukuk bürosu, avukatlık faaliyetinin yürütüldüğü temel mekanlardan biridir. Hukuk büroları, bir taraftan danışmanlık hizmeti sunarken, diğer taraftan dava takip işlemlerini yürütür. Hukuk büroları, avukatlık büroları veya avukatlık ofisleri olarak da adlandırılırlar.

Doktorların reklam vermesi yasak mı?

Ticari Amaç ve Reklam Yasağı? (m.11) hükmüne de yer vermektedir: ? Hekim, mesleğini uygularken reklam yapamaz, ticari reklamlara araç olamaz, çalışmalarına ticari bir görünüm veremez; insanları yanıltıcı, paniğe düşürücü, yanlış yönlendirici, meslektaşlar arasında haksız rekabete yol açıcı davranışlarda bulunamaz.

Kimler reklam yapamaz?

Meslek etik kurallarına aykırı tanıtım yapamaz....Ancak, aşağıda sayılan şartlara uyulması zorunludur:
  • Mesleklerini uygularken reklam yapamaz.
  • Ticari reklamlara araç olamaz.
  • Hekimlik mesleğine ve sağlık kurumlarına ticari bir görünüm veremez.
  • İnsanları yanıltıcı, paniğe düşürücü, yanlış yönlendirici davranışlarda bulunamaz.
Daha fazla öğe...

Avukatlık bürosunda sekreter ne iş yapar?

Hukuk sekreteri; avukatlık büroları, barolar, adliye teşkilatı ve hukuk müşavirlikleri gibi birtakım kurum ve kuruluşlarda evrak işleri ile ilgilenip kayıt tutan kişilere verilen mesleki unvandır. Yöneticinin günlük işlerini organize eder ve büro yönetiminden sorumludur.