Irak ne ihraç ediyor?

İçindekiler:

  1. Irak ne ihraç ediyor?
  2. Türkiye'nin Irak tan aldığı ürünler nelerdir?
  3. Irak ta vergi var mı?
  4. Irak ne ile yönetiliyor?
  5. Irak nasıl bir ülke?
  6. Irak gümrük vergisi ne kadar?
  7. Irak'ta şirket nasıl kurulur?
  8. İran'a ne ihraç ediyoruz?
  9. Irak petrol için kiminle savaşmıştır?
  10. Irak ın kültürel özellikleri nelerdir?

Irak ne ihraç ediyor?

Türkiye'nin Irak'a ihraç ettiğimiz belli başlı ürünler; ayçiçeği yağı, mücevherat, buğday unu, demir-çelik çubuklar, tavuk eti, izole kablo ve teller, demir-çelikten inşaat ve aksamı, mobilya, yumurta, hazır giyim, bisküvi, hijyenik havlu ve bebek bezleri, turunçgiller, demir-çelik boru ve profil, dokunmuş halı, ...

Türkiye'nin Irak tan aldığı ürünler nelerdir?

Irak ile ticaret 15 yılda 11 kat arttı Türkiye'nin Irak'a ihraç ettiği ürünler arasında geçen yıl mücevherat, altın, buğday unu, tavuk eti, yumurta, bisküvi, mobilya, ayçiçeği yağı, hijyenik havlu ve bebek bezleri, demir-çelikten inşaat ve aksamı, hazır giyim ürünleri, çikolatalı mamuller ve deterjan başı çekti.

Irak ta vergi var mı?

Irak vatandaşlarının kazançlarının P'si gelir vergisinden müstesnadır. Diğer ülkelerle Irak'ın vergi konusunda önemli anlaşması bulunmamaktadır.

Irak ne ile yönetiliyor?

Cumhuriyet Parlamenter sistemFederal cumhuriyetParlamenter cumhuriyet Irak/Hükümet

Irak nasıl bir ülke?

Irak, eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Aşağı Mezopotamya bölgesinde kurulmuş bir devlettir. Körfez ülkeleri arasında Suudi Arabistan ve İran'dan sonra 437.072 kilometrekare ile en büyük yüzölçümüne sahip ülkedir. ... 2015 yılı nüfus tahminlerine göre Irak, 37.056.169 kişilik bir nüfusa sahiptir.

Irak gümrük vergisi ne kadar?

250 bin Irak Dinarı'na (IQD) kadar olan yıllık gelirler için %3, 250 bin IQD ile 500 bin IQD arası gelirler için %5, 500 bin IQD ile 1 milyon IQD arası gelirler için %10 ve 1 milyon IQD üstündeki gelirler için %15 Gelir Vergisi uygulanmaktadır.

Irak'ta şirket nasıl kurulur?

Irak'ta Şirket Kurmak İsteyen yatırımcılar Aşağıdaki şartları yerine getirmeleri gerekmektedir.
  1. Şirketin bulundugu ulkedeki tescil belgeleri (sirket kurulumu)
  2. Şirket hissedarlarının hisse dagıtım oranlarını gösterir belgeler.
  3. Firmanın en son bilancosu.
  4. Ticaret odası kayıt belgesi (ingilizce kabul edilir)
Daha fazla öğe...

İran'a ne ihraç ediyoruz?

Başlıca ihraç ürünlerimiz: Tütün, bebek bezleri ve hijyenik mallar, çinko cevherleri, binek otomobilleri, kara taşıtları için aksamlar, lif levha, kağıt, karton, Başlıca ithalat ürünlerimiz: Petrol ve petrol ürünleri (2019 Mayıs öncesi), doğalgaz, işlenmemiş çinko ve alüminyum, sentetik lif ipliği.

Irak petrol için kiminle savaşmıştır?

Irak, boru hatlarından petrol ihraç edebilirken İran, ihracatını büyük ölçüde Basra Körfezi'nden yapıyordu. Yani, Basra Körfezi'ndeki petrol ticaretinin kesintisiz sürmesi Irak'ın değil, İran'ın işine geliyordu. Bu sebeple Irak, petrol taşıyan İran gemilerine saldırılar düzenlemeye başladı.

Irak ın kültürel özellikleri nelerdir?

Irak'ın kültürü Mezopotamya kültürü, İslam dini ve geleneksel Arap ve Kürt kültürü çevresinde biçimlenmiştir. Buna karşın, Irak çeşitlilikler içinde yüksek bir kozmopolit toplum ve canlı bir kültüre sahiptir.