Her biji anlamı ne demek?

İçindekiler:

  1. Her biji anlamı ne demek?
  2. Şero Kürtçe ne demek?
  3. Xuşkamın Kürtçe ne demek?
  4. Biji Aşiti ne demek?
  5. Kuze kere turkce ne demek?
  6. Şerrro ne demek?
  7. Sero nedir tıp?
  8. Kürtçe Bırati ne demek?
  9. Kuze Tenım ne demek?
  10. Şero ismi ne demek?

Her biji anlamı ne demek?

İçinde Her Biji geçen Türkçe ve Kürtçe örnek cümleler... PAYLAŞ: Her Biji genellikle Çeşitli miting ve gösterilerde slogan şeklinde kullanılan aynı zamanda Birisini övmek, kutlamak anlamıyla da kullanılmaktadır. Türkçede "Her Biji" = "Çok Yaşa" anlamıa gelmektedir.

Şero Kürtçe ne demek?

Durmadan Şéro aşağı Şéro yukarı derken, belli ki o Şıxo'nun herşeyiydi. Aslında adını o da çok beğeniyordu. Üstelik anlamı da güzeldi, kürtçede aslan anlamına geliyordu ki, hani kendisi de azbuz bir aslan değildi. Ünü neredeyse çevre köylere dahi yayılmıştı.

Xuşkamın Kürtçe ne demek?

Kürtçe "Rojbaş, evina mın veya eşkamın" cümlesi "Günaydın, sevgilim veya aşkım" demektir.

Biji Aşiti ne demek?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Mardin'de partililere yaptığı konuşmada, Kürtçe olarak "Biji aşiti, biji biratî (Yaşasın barış, yaşasın kardeşlik)" dedi.

Kuze kere turkce ne demek?

Kuze Kere ya da Kuzi keri Kürtçe olup anlamı ise Eşeğin a.ı yani eşeğin vajinası anlamına gelmektedir.

Şerrro ne demek?

Şero CHP'nin maskotudur ve 'standart sosyal demokratik kedi' olarak tanımlanır. ... Twitter hesabında yapılan tuhaf ve mizahi politik yorumlar için haberlerde sürekli olarak yer alan Şero, Türk siyasetinde önemli bir ikondur.

Sero nedir tıp?

Kanında HIV bulunmayan kişiler HIV negatif kişilerdir. Kanında HIV virüsü bulunan kişilere "HIV pozitif" veya "HIV enfeksiyonlu" denir. Bu kişiler aynı zamanda kanında antikor bulunan anlamında sero (anti-HIV, veya bilinen ismiyle ELISA testi) pozitif kişilerdir.

Kürtçe Bırati ne demek?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Mardin'de partililere yaptığı konuşmada, Kürtçe olarak "Biji aşiti, biji biratî (Yaşasın barış, yaşasın kardeşlik)" dedi.

Kuze Tenım ne demek?

Kürtçede kûna tenim diye bir deyim vardır. Anlamı da "Artık senin yaptığın ve yapacağın hatalar karşısında çaresizim ve çare aramayacak kadar yorgunum.".

Şero ismi ne demek?

Şero CHP'nin maskotudur ve 'standart sosyal demokratik kedi' olarak tanımlanır.