Mavi Tünel nereden geliyor?

İçindekiler:

  1. Mavi Tünel nereden geliyor?
  2. KOP Projesi hangi akarsu?
  3. Konya Ovası Kalkınma Projesi hangi illeri kapsıyor?
  4. Konya'daki su kaynakları nelerdir?
  5. Kop un amacı nedir?
  6. Konya Ovası Projesinin amaçları nelerdir?

Mavi Tünel nereden geliyor?

Mavi Tünel, Göksu Nehri'nin suyunu Konya Ovası'na aktarılmasını sağlayan tüneldir. İlk etüt çalışmaları 1960 yılında yapılan tünelin inşaatına 2009 yılında başlandı. Nisan 2012 itibarıyla açılışı yapılan bu tünel tarihinde ilk kez su akışı sağlandı.

KOP Projesi hangi akarsu?

Konya Ovası Projesi'nin (KOP) Konya-Çumra 3. Merhale etabında işletmeye alınan Bağbaşı Barajı ile Yukarı Göksu Havzası suyu, önce Mavi Tünel daha sonra yapımı tamamlanan Apa-Hotamış İletim (AHİ) Kanalı vasıtasıyla Konya Ovası'na aktarılıyor.

Konya Ovası Kalkınma Projesi hangi illeri kapsıyor?

Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir illerini içine alan KOP Bölgesi, tarih öncesi çağlardan günümüze uzanan her dönemde, kültür tarihinin önemli bir merkezi olmuş ve çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.

Konya'daki su kaynakları nelerdir?

Şehrimiz halkının hizmetine sunulan 44 adet tatlı su çeşmesinin beslendiği beş ayrı tatlı su kaynağı bulunmaktadır. Bunlar Çayırbağı, Dutlu, Kırantaya, Mukabil ve Beypınarı tatlı su kaynaklarıdır.

Kop un amacı nedir?

KOP'nin temel amacı kapsamlı bir dönüşüm sağlamaktır.

Konya Ovası Projesinin amaçları nelerdir?

Tarımsal yapıda sürdürülebilirlik ve değişim sağlanarak, enerji, sanayi ticaret sektörlerini güçlendirmek, eğitim, kültür, sağlık gibi sosyal hizmetlere erişimi artırmak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farkını azaltmak, havzanın rekabet gücünü artırmak, vatandaşların refah seviyesini iyileştirmek temel ...