Masalların Sonu hangi tekerleme ile biter?

İçindekiler:

  1. Masalların Sonu hangi tekerleme ile biter?
  2. Masalların sonunda iyilerin kazanması sizde hangi duyguyu uyandırıyor?
  3. Bir varmış bir yokmuş diye başlayan hikaye midir masal mıdır?
  4. Ne zaman içinde kalbur saman içinde?

Masalların Sonu hangi tekerleme ile biter?

Masalların sonu genellikle tekerlemeler söylenerek bitirilir. Örneğin onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine” veya “gökten üç elma düştü biri sana, biri bana, biri de dinleyenin başına” gibi tekerlemelerle biter. Masalların sonunda hep iyiler kazanır kötüler kaybeder.

Masalların sonunda iyilerin kazanması sizde hangi duyguyu uyandırıyor?

Soru: Masalların sonunda iyilerin kazanması sizde hangi duyguyu uyandırıyor? Açıklayınız. Cevap: Dünyada adaletin olduğu hissini uyandırmaktadır bende. Çünkü anlıyorum ki ne kadar kötülük olursa olsun eninde sonunda bu dünyada iyiler hep kazanacaktır.

Bir varmış bir yokmuş diye başlayan hikaye midir masal mıdır?

Masalın tanımını TDK, “Halkın ortak yaratısı olarak ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa aktarılan, cin, peri, dev gibi olağanüstü kişileri de olan, olağanüstü olaylara yer veren, genellikle bir tekerlemeyle ya da bir varmış, bir yokmuş gibi bir sözle başlayan bir tür halk öyküsü” diye yapıyor.

Ne zaman içinde kalbur saman içinde?

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, ''günümüzden çok önce'' ve ''yıllar yıllar önce'' anlamına gelir. Sözlü edebiyatın içinde yer alan bu kalıplaşmış söz dizisi, sadece masalların başında okunur.