Askerlik tecil en son ne zaman?

İçindekiler:

  1. Askerlik tecil en son ne zaman?
  2. Lise mezunlarının kaç yıl tecil hakkı var?
  3. Askerlik e devletten tecil edilir mi?
  4. Mezun olduktan sonra tecil bozulur mu?
  5. Lise mezunları askerlik erteleyebilir mi?
  6. Lise mezunuyum tecil hakkım var mı?
  7. Mezun olduktan sonra kaç ay içerisinde tecil yaptırmam gerekiyor?

Askerlik tecil en son ne zaman?

Askerlik Erteleme Süreleri : Başvuru tarihi ile oturma veya çalışma izni bitim tarihi arasında bir yıldan fazla süre bulunanların askerlikleri oturma veya çalışma izninin (bunlardan hangisi daha uzun ise uzun olanın) biteceği yılı takip eden yılın 31 Aralık tarihine kadar ertelenir.

Lise mezunlarının kaç yıl tecil hakkı var?

LİSE MEZUNLARI İÇİN ASKERLİK TECİL ETTİRME Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.

Askerlik e devletten tecil edilir mi?

Askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet üzerinden ''Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu" sayfasından gerçekleştiriliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi yapılabiliyor.

Mezun olduktan sonra tecil bozulur mu?

Üniversiteyi bitirip bütün ilişiğini kestikten sonra kişinin 2 yıl daha tecil hakkı yasada tanımlanmıştır. Bunun dışında lise ve dengi okul mezunlarının 3 yıl tecil hakkı mevcuttur. Staj, yüksek Lisans, mastır, doktora gibi programlardan mezun olanların ise 1 yıl tecil hakkı vardır.

Lise mezunları askerlik erteleyebilir mi?

Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, b. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

Lise mezunuyum tecil hakkım var mı?

Lise mezunu kişiler 3 yıl askerliklerini erteletebilir. ... Liseden mezun olduktan sonra 3 yıl askerliğiniz tecilli olur ama üniversite kazanıp, kazandığınız üniversiteye kayıt yaptırırsanız tecil sürenize ek olarak yenileme gelir. Normalde eğitim gören öğrencilerin 29 yaşına kadar tecil hakkı bulunur.

Mezun olduktan sonra kaç ay içerisinde tecil yaptırmam gerekiyor?

Bu durum kişinin kendi tercihine bağlıdır. Mezun olduktan sonra kişiye 2 yıl tecil hakkı tanınır. Kişi eğer askere gitmek isterse tekrardan bir tecil işlemi yaptırmasına gerek yoktur.