Maliye ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Maliye ne demek TDK?
  2. Mali karar nedir?
  3. Müşavirlik ne demek TDK?
  4. Maliye bölümü mezunları nerede çalışır?
  5. Mali yük ne demek?
  6. Müşavirlik hizmeti ne demek?
  7. Müşavir ne demek kelime anlamı?

Maliye ne demek TDK?

a. (ma:liye) 1. Kamu ile ilgili işlerin yürütülmesi için gerekli gelirleri ve harcanan paraları düzenleyen kuralların bütünü: “Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı maliye politikasının sosyal amacıdır.” -Anayasa. 2. ...

Mali karar nedir?

Mali kural, makroekonomik düzeyde bütçe büyüklükleri üzerine bir takım niceliksel sınırlamalar getirmek suretiyle maliye politikalarını kısıtlayan ve yakından disipline eden uygulamalar biçiminde tanımlanmaktadır.

Müşavirlik ne demek TDK?

TDK'ye göre müşavirlik kelimesinin anlamı ise danışmanlık, danışmanın yaptığı görevdir.

Maliye bölümü mezunları nerede çalışır?

Merkez Bankası Uzmanlığı Kaymakamlık. İdari Hâkimlik. Bakanlıkların uzmanlık ve müfettişlik kadroları (gelir uzmanlığı, vergi müfettişliği, SPK uzmanı vs.)

Mali yük ne demek?

Mali yükler, fon, ücret, katılma payı gibi gümrük idareleri tarafından tahsil edilmekte olan vergilerdir. Gümrük ve dış ticaret mevzuatımızda yer alan bu vergilerin bir kısmı ithalat işlemlerinden alınırken diğer bir kısmı hem ithalat hem de dahilde yapılan ticari işlemler üzerinden alınabilmektedir.

Müşavirlik hizmeti ne demek?

7.Müşavirlik (Konsültasyon) Hizmeti Önemli görülen bir başka hizmet müşavirlik (konsültasyon) hizmetidir. Bu hizmet, okuldaki rehberlik uzmanının, öğretmen ve yöneticilerin ortak bir rehberlik anlayışı kazanmaları, bu alanlardaki bilgi ve becerilerini artırmaları için onlara yardımcı olmasıdır. (Kepçeoğlu 1993).

Müşavir ne demek kelime anlamı?

Kısaca bilgi ve düşüncesi güvenilen ve bu bilgilerin alınması ve görüş bildirmesi için kendisine danışılan vazifeli kimse. Mali müşavir, gerçek veya tüzel kurum ve kişilerin hesap bilgilerini düzenleyen, borç, varlık ve sermaye giriş çıkışlarını yapan kişidir.