HSBC Bankası ne zaman kuruldu?

İçindekiler:

  1. HSBC Bankası ne zaman kuruldu?
  2. HSBC Türkiye ne zaman geldi?
  3. Demirbank nereye devroldu?
  4. Kırgızistan Demirbank kimin?
  5. Yiğit arslancık kimdir?

HSBC Bankası ne zaman kuruldu?

Mart 1865, Birmingham, Birleşik Krallık HSBC Bank plc/Kuruluş

HSBC Türkiye ne zaman geldi?

Ülkemizde 1990 yılından bu yana faaliyet gösteren HSBC Türkiye; Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı, Bireysel Bankacılık ve Birikim Yönetimi alanlarında hizmet sunmaktadır.

Demirbank nereye devroldu?

Devir işlemleri Ekim sonu tamamlanacak. 20 Eylül— Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesinde bulunan Demirbank, bugün İstanbul'da imzalanan anlaşmayla HSBC Grubu'na geçti. Demirbank'ın hisse satış ve devir sözleşmesi, bankanın Zincirlikuyu'daki Genel Müdürlüğü'nde imzalandı.

Kırgızistan Demirbank kimin?

TÜRK cumhuriyetleri arasında Orta Asya'da Çin sınırında yer alan Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te ülkenin ilk uluslararası bankasını Demirbank IFC ve Avrupa Kalkınma Bankası ile açtı. Demirbank'ın yüzde 60 ile hissedar olduğu Demir Kyrgyz International Bank, Kırgızistan'da kurulan ilk yabancı sermayeli banka oldu.

Yiğit arslancık kimdir?

Yiğit Arslancık, HSBC GCC Küresel Bankacılık Eş Başkanı olarak atandı Bloomberg'e konuşan bir kaynağın verdiği bilgiye göre Türk yönetici Yiğit Arslancık, HSBC'nin Körfez İşbirliği Ülkeleri Küresel Bankacılık Eş Başkanı görevine getirildi. Arslancık, Dubai HSBC'de Yönetici Direktör olarak görev yapmaktaydı.