Anevrizma hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Anevrizma hastalığı nedir?
  2. Beyin baloncuğu neden oluşur?
  3. Anevrizma ilaçla tedavi edilir mi?
  4. Beyin damar genişlemesi öldürür mü?
  5. Beyinde baloncuk ilaçla tedavi edilir mi?
  6. Aort anevrizması belirtileri nelerdir?

Anevrizma hastalığı nedir?

Anevrizma, kan damarlarının duvarlarındaki zayıflama sonucu bir balon gibi genişlemesi olarak tanımlanmaktadır. Anevrizma'da damar duvarı zayıflamış, incelmiş ve yırtılma riski mevcuttur.

Beyin baloncuğu neden oluşur?

Beyin anevrizmaları atardamar duvarında incelme nedeniyle oluşurlar. Beyin MR ya da tomografisine bakıldığında bu çıkıntı ya da balonlaşmalar genellikle dalında asılı meyve görüntüsü verirler. Beyin anevrizması olan her 10 kişiden birinde de baloncuğun patlaması sonucu, beyin kanaması gelişir.

Anevrizma ilaçla tedavi edilir mi?

Mutlaka bir girişim gerekir. Başlıca 2 yöntem vardır; açık cerrahi ile kliplenmesi veya endovasküler yolla tedavisi (kafatasını açmadan damarın içerisinden tedavi).

Beyin damar genişlemesi öldürür mü?

Beyne kan taşıyan damarlarda pıhtılaşma oluşması ile tıkanan damar, beynin görevini yapmasını engelliyor; tedavi edilmezse felce hatta ölüme sebep olabiliyor.

Beyinde baloncuk ilaçla tedavi edilir mi?

Beyinde anevrizma, cerrahi müdahaleler ve destekleyici ilaçlar ile tedavi edilebilir. Hastanın durumu, anevrizmanın riski hangi tedavi yönteminin kullanılacağına karar vermede önemli bir rol oynar.

Aort anevrizması belirtileri nelerdir?

Karın bölgesindeki anevrizmalara biz Abdominal Aort Anevrizması (AAA) deriz. AAA patlarsa, şikayetler karnın alt kısmında veya sırtta ani ve şiddetli ağrı, bulantı ve kusma, ciltte terleme, baş dönmesi ve ayağa kalkınca artmış kalp hızı şeklinde olur.