Profesyonel koç nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Profesyonel koç nasıl olunur?
  2. Yaşam Koçu maaşları ne kadar?
  3. Profesyonel yaşam koçu nedir?
  4. ICF sertifikası nedir?
  5. Kimler koç olabilir?
  6. Yaşam koçu belgesi nasıl alınır?
  7. Yaşam koçluğu eğitimini kimler alabilir?
  8. ICF kullanımı nedir?
  9. Koç olmak nedir?

Profesyonel koç nasıl olunur?

Profesyonel koç olmak istediğinizde öncelikle profesyonel koçluk eğitim firmasıyla iletişime geçmeniz gerekiyor. Bu doğrultuda tercihinize göre doğrudan firmayı ziyaret edebilir veya online olarak kurumsal web sitesinden profesyonel koçluk eğitimleri için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Yaşam Koçu maaşları ne kadar?

Yaşam koçlarının mesleklerinde kazandıkları başarılara bağlı olarak kazandıkları ücretlerde artış göstermektedir. Ortalama aylık kazançları ise 3.000-TL ile 6.000-TL arasındadır.

Profesyonel yaşam koçu nedir?

Yaşam koçluğu, danışan kişinin potansiyelinin en üst limitlerine çıkmasını ve yaşam hedeflerine ulaşmasını sağlayan profesyonel bir rehberlik sistemidir. Yaşam koçluğu çalışmaları kapsamında kişisel gelişim ve kariyer planları üzerinde durulur. Yaşam koçu, gerekli eğitimleri tamamlamış, alanında uzman kişidir.

ICF sertifikası nedir?

ICF Unvanı, dünyaca tanınmış tek profesyonel koçluk sertifikasıdır. Bir ICF Unvanına sahip koçlar, bilgilerini, becerilerini ve yüksek etik ve profesyonel standartlara bağlılıklarını gösterir.

Kimler koç olabilir?

Yaşamını organize, verimli, doyum alarak ve keyifle yaşamak isteyen herkes koçluk eğitimine katılabilir.

Yaşam koçu belgesi nasıl alınır?

Yaşam koçluğu için belirli bir okul mezunu olunması gerekmiyor. Diploma dışında yaşam koçluğu sertifikasının olması gerekiyor. Yaşam koçluğu sertifikası yetkin özel eğitim kurumlarından alınmaktadır. Sertifikanızı aldıktan sonra kendi büronuzu açabilir ya da bir kurumda çalışabilirsiniz.

Yaşam koçluğu eğitimini kimler alabilir?

Eğitmenler, Psikolojik Danışmanlar, Rehber Öğretmenler, Psikologlar, sağlık çalışanları, koçluk alanına ilgi duyan ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen bireyler, kişisel gelişim alanında çalışmak isteyen kişiler ve koçluk bakışıyla kişisel gelişimine katkıda bulunmak isteyen tüm bireyler, Yaşam Koçluğu kursu programına ...

ICF kullanımı nedir?

ICF Unvanı, dünyaca tanınmış tek profesyonel koçluk sertifikasıdır. Bir ICF Unvanına sahip koçlar, bilgilerini, becerilerini ve yüksek etik ve profesyonel standartlara bağlılıklarını gösterir. ICF akredite bir koçluk eğitim programı, ICF Unvanı için gereken eğitim koşullarını dikkate almaktadır.

Koç olmak nedir?

ICF'in koçluk tanımına göre koçluk; müşterilerin kişisel ve profesyonel potansiyellerini en üst düzeye çıkarmaları için ilham veren, düşünce doğurucu ve yaratıcı bir süreçte onlarla işbirliği yapmaktır. Koçluk müşterinin aktif olarak sürece katılımını gerektirir.