Çingene Kızı nerededir?

İçindekiler:

  1. Çingene Kızı nerededir?
  2. Zeugma mozaikleri nasıl taşındı?
  3. Çingene Kızı mozaiği kim yaptı?
  4. Zeugma Antik Kenti nasıl yazılır?
  5. Zeugma nasıl bulundu?
  6. Çingene kızının adı nedir?

Çingene Kızı nerededir?

"Çingene Kızı" mozaiği; Gaziantep iline bağlı Nizip ilçesinin 10 kilometre doğusunda bulunan Zeugma antik kentinde,19 Kış döneminde Belkıs Harabelerinin kurtarılması sırasında bir villanın 300m2'lik tabanının parçası olarak, üzerindeki sütunun kaldırılmasıyla bulundu.

Zeugma mozaikleri nasıl taşındı?

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, kaçak kazı yapılan evin zemininde bulunan, Bizans dönemine ait mozaiklerin, 2 yıl süren çalışmanın ardından 98 parçaya bölünerek, Zeugma Mozaik Müzesi'ne taşınması işlemi tamamlandı.

Çingene Kızı mozaiği kim yaptı?

Kimilerine göre Büyük İskender, kimilerine göre ise Yer Tanrısı Gaia'dan esinlenilerek oluşturulmuş. MS. 2. yüzyıla ait.Eser sahibi belli değil fakat sanatçının bir deha olduğu konusunda yetkililer hemfikir.

Zeugma Antik Kenti nasıl yazılır?

Zeugma Antik Kenti - Gaziantep Belkıs/Zeugma, Gaziantep'in Nizip ilçesinin 10 kilometre doğusunda, tepeler üzerine kurulmuş bir kenttir. Büyük İskender'in generallerinden I. Selevkos Nikator, MÖ 300'de, Büyük İskender'in, Fırat Nehri'ni geçtiği yerde, Selevkeia Euphrates ismiyle bir kent kurmuştur.

Zeugma nasıl bulundu?

Çingene Kızı mozaiği, Zeugma Antik Kenti kazılarına o dönem başkanlık eden emekli öğretim üyesi Rifat Ergeç ve ekibi tarafından, 1998 yılındaki kurtarma kazıları sırasında, bir vatandaşın gösterdiği Kelekağzı bölgesinde açılan yaklaşık 15 metrekarelik tahrip edilmiş mozaiğin üzerindeki kırık bir sütunun kaldırılmasıyla ...

Çingene kızının adı nedir?

"Çingene Kızı" mozaiği; Gaziantep iline bağlı Nizip ilçesinin 10 kilometre doğusunda bulunan Zeugma antik kentinde,19 Kış döneminde Belkıs Harabelerinin kurtarılması sırasında bir villanın 300m2'lik tabanının parçası olarak, üzerindeki sütunun kaldırılmasıyla bulunmuştur.