Ester C mi normal C vitamini mi?

İçindekiler:

  1. Ester C mi normal C vitamini mi?
  2. Vitamin C 1000 ne işe yarar?
  3. C vitamini ilacı ne işe yarar?
  4. Günlük C vitamini ihtiyacı ne kadardır?

Ester C mi normal C vitamini mi?

Ester-C kalsiyum L-askorbat formundadır ve asidik değildir. Ester-C, C vitaminin asidik olmayan nötr halini içeren patentli formülasyonudur. Askorbik asit (C vitamini) gibi asit formunda olmadığı için mide hassasiyeti yaratmaz. Asidik gıdalara karşı hassas olan kişiler için güvenilir bir C vitamini formudur.

Vitamin C 1000 ne işe yarar?

– Hücreleri ve DNA'ları hasar ve mutasyonlara karşı korur. – Katarakta karşı koruyucudur. Özellikle güneş ışığının göz lensine verdiği zararı azaltır. Günde 1000 mg C vitamininin çeşitli hastalık şikayetlerini azalttığına yönelik bilimsel çalışmalar vardır.

C vitamini ilacı ne işe yarar?

Bağışıklık sistemini güçlendirir: C vitamini, vücudun enfeksiyonlara karşı korunmasına yardımcı olan lenfositler ve fagositler olarak da bilinen beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik etmeye yardımcı olur. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı önemli bir koruma sağlar.

Günlük C vitamini ihtiyacı ne kadardır?

C vitamini depolanan bir vitamin türü değildir. Bu nedenle günlük ihtiyaç duyulan vitamin miktarının düzenli olarak alınması gerekir. Günlük ihtiyaç duyulan miktar; 20 yaş üstü erkeklerde 90 mg, kadınlarda 75 mg'dır. Hamile kadınlarda bu değerler 85 mg'a, emziren annelerde ise 120 mg'a çıkar.