Türkiye Gazeteciler Sendikası ne is yapar?

İçindekiler:

  1. Türkiye Gazeteciler Sendikası ne is yapar?
  2. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı kimdir?
  3. Ilk gazetecilik sendikaları hangi yüzyılda?
  4. Türkiye'de ilk gazeteci kimdir?
  5. Dünyada ilk işçi örgütü nedir?
  6. Dünyada ilk işçi sendikası nerede kuruldu?
  7. Ilk basın şehidi kimdir?
  8. Ilk işçi sendikası nerede kuruldu?
  9. Ingiliz işçileri birleşme hakkını hangi yılda elde etmişlerdir?
  10. Tarihsel anlamda ilk ortaya çıkan sendika tipi nedir?
  11. Sendika yasası ne zaman çıkmıştır?

Türkiye Gazeteciler Sendikası ne is yapar?

TGS, sadece medya sektörü dikkate alındığında sendikalı 13 işletmenin 12'sinde yetkili olarak ve yaklaşık 1400 üyesi ile çalışanların ekonomik-sosyal haklarını savunmaya ve tüm medyanın özgürlüğü için mücadeleye devam ediyor.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı kimdir?

Türkiye Gazeteciler Federasyon Başkanı Yılmaz Karaca, Batı Trakya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Necmi Işıksal ve dernek üyeleri Vali Aziz Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

Ilk gazetecilik sendikaları hangi yüzyılda?

İlk gazeteci sendikası 10 Temmuz 1952 tarihinde kurulan İstanbul Gazeteciler Sendikası'dır (Karaca, 2000: 148, 149).

Türkiye'de ilk gazeteci kimdir?

Hasan Fehmi Bey - Vikipedi.

Dünyada ilk işçi örgütü nedir?

1871 yılında kurulan Ameleperver Cemiyeti (İşçi Severler Derneği) kimi araştırmacılar tarafından ilk sendika olarak tanımlansa da asıl olarak yardımlaşma sandığı işlevine sahip bir örgütlenmeydi.

Dünyada ilk işçi sendikası nerede kuruldu?

Sendikal birlikler şeklinde kurulan ilk örgütlenme çalışmalarının üzerinden 100 yılı aşkın bir süre geçtikten sonra 1820 yılında yine İngiltere'de ilk yasal sendika kuruldu.

Ilk basın şehidi kimdir?

Hasan Fehmi (1874 - ), Osmanlı gazetecisi. Yazı işleri müdürü ve başyazarı olduğu Serbesti Gazetesi'ndeki yazılarında İttihat ve Terakki yönetimini sert bir dille eleştiren gazeteci, günü vurularak öldürülmüş ve Türkiye'de ilk basın şehidi olarak tarihe geçmiştir.

Ilk işçi sendikası nerede kuruldu?

İşçi sınıfı yasal anlamda sendikalarına kavuşmak için uzun yıllar mücadele etti. Sendikal birlikler şeklinde kurulan ilk örgütlenme çalışmalarının üzerinden 100 yılı aşkın bir süre geçtikten sonra 1820 yılında yine İngiltere'de ilk yasal sendika kuruldu.

Ingiliz işçileri birleşme hakkını hangi yılda elde etmişlerdir?

İlk bağımsız sınıf eylemi olarak kabul edilen Manchester'daki 1819 Peterloo Ayaklanması'nda işçiler, sadece ekonomik taleplerle sokağa çıkmamıştı. Aynı zamanda 1799'da İngiliz hükümetince çıkarılan Combinations Act'in (Birleşme Yasası) yasakladığı örgütlenme hakkını talep ediyorlardı.

Tarihsel anlamda ilk ortaya çıkan sendika tipi nedir?

1871 yılında kurulan Ameleperver Cemiyeti (İşçi Severler Derneği) kimi araştırmacılar tarafından ilk sendika olarak tanımlansa da asıl olarak yardımlaşma sandığı işlevine sahip bir örgütlenmeydi.

Sendika yasası ne zaman çıkmıştır?

1947 yılında ilk Sendikalar kanunu çıkartıldı ve ilk kez yasal zeminde sendikalar kuruldu ve faaliyet gösterme çabasına girdiler. “Çabası” diyoruz çünkü toplu iş sözleşmesi ve grev yasası çıkarılmadı.