Kamburluk ameliyatla düzelir mi?

İçindekiler:

  1. Kamburluk ameliyatla düzelir mi?
  2. Kifoz ameliyatı nasıl olur?
  3. Kifoz için hangi spor?
  4. Kamburluk tedavi edilebilir mi?

Kamburluk ameliyatla düzelir mi?

Erken yaşta oluşan kamburluk için en etkili tedavi yöntemi kifoz ameliyatıdır. Kifoz ameliyatı ile hastanın omurga eğriliği sıfırlanmaz, normal boyutlara getirilerek tedavi edilmiş olur.

Kifoz ameliyatı nasıl olur?

Kifoz ameliyatı, oldukça zorlu bir operasyondur. Ancak yapılması da bir o kadar önem arz etmektedir. Bu ameliyatta omurgada oluşan eğrilik düzeltilir. Ense kökünden bel kıvrımının sonuna kadar tüm omurlar birbirine sabitlenir ve bu düzeltmeler kalıcıdır.

Kifoz için hangi spor?

Yüzme adolesan çağı olarak isimlendirilen ergenlik dönemlerinde skolyozu ve artmış kifoz-lordoz açısının (hyperkyphosis-hyperlordosis) düzeltmesi için çok sık tavsiye edilen sporlardan biri olmuştur. Ancak çalışmalar yine gösteriyor ki rekabet içeren yüzme sporu göğüs asimetrisini artırmaktadır.

Kamburluk tedavi edilebilir mi?

Omurganın sürekli öne doğru eğilmesiyle ortaya çıkan ortopedik bir rahatsızlıktır. Genellikle ergenlik dönemlerinde başlayan bu duruş bozukluğu en zor ortopedik rahatsızlıklardan biridir. Herhangi bir ilaç tedavisi olmadığından sadece ilerlememesi için bir takım egzersizler ile tedavi edilmeye çalışılır.