Vulvar varis nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Vulvar varis nasıl geçer?
  2. Vulvar varis neden olur?
  3. Vajinal varisi nedir?
  4. Gebelikte vajina varisi nedir?
  5. Hamilelikte oluşan varisler nasıl geçer?

Vulvar varis nasıl geçer?

Gebeliğe bağlı olarak bacaklarda oluşan varislerin bazen kendi kendine geçebilmektedir. Ancak 1 sene içerisinde geçmeyen varisler kendi kendine geçmez tedavisi gerekir. Maalesef ki vulvar varislerin kendi kendine geçme ihtimali bulunmamaktadır. Gebelik dönemi sonlandıktan sonra tedavisi gerçekleştirilmelidir.

Vulvar varis neden olur?

Vulva, bir kadının dış genital bölgesidir. Birçok kadın hamilelik sırasında Vulvar Varis sorunu yaşar. Bunun nedeni, kan akışındaki değişikliklerin ve artan hormon seviyelerinin vulvadaki damarların genişlemesine neden olabilmesidir. Bazıları için ağrı veya başka semptomlarla sonuçlanır.

Vajinal varisi nedir?

Genital-vajinal varisler, pelvik ven yetmezliği sonucu oluşan, kadınlarda vulva, vajina ve kasık iç kısmında, erkeklerde de testis çevresinde ve kasıkta görülen genişlemiş damarlardır. Bu varisler, özellikle doğum yapmış kadınlarda görülür ve ülkemizde batı ülkelerine göre çok daha sık rastlanmaktadır.

Gebelikte vajina varisi nedir?

Vulva varisleri genellikle hamilelik esnasında bebeğin anne karnında ana toplar damara baskı yapmasıyla ortaya çıkan varislerdir. Bu tür varislerin eğer tedavi edimezse özellikle doğum esnasında çok ciddi kanamalara yol açabileceğini söyleyen Kalp ve Damar cerrahisi Uzmanı Op. Dr.

Hamilelikte oluşan varisler nasıl geçer?

Varisten Kurtulmak İçin Neler Yapmak Gerekir?
  1. Egzersiz ve yürüyüş yapın. Kasların kasılması bacaktaki kan dolaşımının hızlanmasına neden olur.
  2. Uzun süre ayakta kalmamaya özen gösterin.
  3. Çok fazla kilo almayın.
  4. Bacak bacak üstüne atmamaya, uzun süre bacaklarınızı sarkıtarak oturmamaya özen gösterin.
  5. Basınçlı çorap giyin.