Son sakin şehir neresidir?

İçindekiler:

  1. Son sakin şehir neresidir?
  2. Sakin şehir ne demek?
  3. Türkiyenin yavaş şehirleri ne demek?
  4. Sakin Şehirlerin amacı nedir?

Son sakin şehir neresidir?

Türkiye'nin ilk sakin şehri, İzmir'in Seferihisar ilçesi olmuştu, ardından yaklaşık yetmiş kritere göre değerlendirilip seçilen diğer kentlerle bu sayı arttı. Son olarak Ankara'nın Güdül ilçesi Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince Türkiye'nin 18. Cittaslow kenti olarak "sakin şehir" ağına dahil edildi.

Sakin şehir ne demek?

Sakin şehir anlamına gelen cittaslow, merkezi İtalya'da bulunsa da farklı ülkelerdeki belediyelerin de üye olabildiği bir organizasyondur. Ayrıca ulusal ağ mantığında da çalışan İtalya merkezli birliğe ulusal ağ üzerinden üye olabilmek için aynı ülkedeki 3 kentin birliğe üye olması yeterlidir.

Türkiyenin yavaş şehirleri ne demek?

1999'da ortaya çıkan Yavaş Şehir (Cittaslow) fikri, günümüzde tüm dünyaya yayılmış durumda. ... Yavaş şehir unvanı almak isteyen kent, başvurusunda bu hususlara uygunluğunu belgeliyor. Eğer bu belgeleme olmazsa maalesef unvanı alamıyor. Belirlenmiş olan kriterler; bir şehirde sürdürülebilir, sakin bir hayatı hedefliyor.

Sakin Şehirlerin amacı nedir?

Sakin şehirlerin ortak özellikleri Gürültü ve hava kirliliğinin önlenmesi için çalışıyorlar. Taşıt trafiği az ve yayalaştırmaya özen gösteriliyor. Organik tarımı destekliyorlar. Beslenmede fast food yerine yerel ürünler tercih ediliyor.