Optik açmak için hangi bölüm okunmalı?

İçindekiler:

  1. Optik açmak için hangi bölüm okunmalı?
  2. Optik nasıl açılır?
  3. Optisyenlik bölümünden hangi bölümlere geçiş yapılır?
  4. 2 yıllık optisyenlik bölümü mezunları ne iş yapar?
  5. Optisyenlik okumak icin hangi bolum?

Optik açmak için hangi bölüm okunmalı?

Öyleyse gözlükçü açmak için hangi diploma gerekir, sorusuna karşılık şunları diyebiliriz: Ya işletme sahibinin ya da istihdam edeceği personelinin 2 yıllık sağlık meslek yüksekokulu optisyenlik bölümü diploması olması gerekmektedir. Optisyen, bir sağlık personelidir.

Optik nasıl açılır?

Optisyen olmak için belli bir eğitim almak gerekir. Optisyen olmak isteyen kişiler üniversitelerin iki yıllık optisyenlik önlisans bölümünden mezun olmalılar. Aynı zamanda bu eğitimleri alarak mezun olan kişiler 5193 numaralı kanun kapsamında optisyen açarak optisyenlik mesleğini de icra edebiliyorlar.

Optisyenlik bölümünden hangi bölümlere geçiş yapılır?

Optisyenlik okuyan öğrenciler DGS ile Fizik, Fizik Mühendisliği ve Optik ve Akustik Mühendisliği bölümlerine geçiş yapabilirler.

2 yıllık optisyenlik bölümü mezunları ne iş yapar?

Faaliyette olan her gözlükçü dükkanında optisyen çalıştırılması mecburidir. Ayrıca optisyenler, göz sağlığı ile alakalı durumda olan özel sektör kuruluşlarında, hastanelerde yahut göz sağlığı ile alakalı çeşitli laboratuvarlarda görev alabilir ve çalışabilirler.

Optisyenlik okumak icin hangi bolum?

Optisyenlik bölümü sağlık meslek liselerinden tıbbi sekreter olarak mezun olanların seçebileceği 2 yıllık bir önlisans bölümüdür.