Mal alımı muayene kabul komisyonunda kimler görev alamaz?

İçindekiler:

  1. Mal alımı muayene kabul komisyonunda kimler görev alamaz?
  2. Yapım işleri muayene ve kabul yönetmeliği nedir?
  3. Okullarda muayene ve kabul komisyonu kimlerden oluşur?
  4. Kesin Kabul kaç gün içinde yapılır?
  5. İhale komisyonunda kimler görev alamaz?
  6. Gerçekleştirme görevlisi muayene kabul komisyonunda görev alabilir mi?
  7. Muayene kabul süresi ne kadardır?
  8. Kesin kabul teklif belgesini kim hazırlar?
  9. Doğrudan teminde Muayene Kabul Komisyonu zorunlu mu?
  10. İhale komisyonunu kim kurar?
  11. Muayene Kabul Komisyon Tutanağı ne zaman düzenlenir?
  12. İhale komisyon başkanı muayene komisyonunda görev alabilir mi?
  13. Okul ihale komisyonu kimlerden oluşur?
  14. Gerçekleştirme görevlisi Satınalma Komisyonunda görev alabilir mi?
  15. Muayene Kabul Komisyonu ne zaman oluşturulur?
  16. Hizmet alımlarında kesin kabul ne zaman yapılır?
  17. Geçici kabul tutanağı nedir?
  18. Geçici kabul tutanağı kaç nüsha?
  19. Doğrudan teminde 3 teklif zorunlu mudur?
  20. Kontrol Teşkilatı zorunlu mu?

Mal alımı muayene kabul komisyonunda kimler görev alamaz?

İşin denetiminde bulunan kontrol teşkilatı üyeleri, muayene ve kabul komisyonlarında üye olarak görev alamaz. Ancak, kontrol teşkilatı üyelerinin muayene ve kabul komisyonu ile birlikte işyerinde, işyeri öngö- rülmeyen işlerde ise sözleşmesinde işin kabulü için belirlenen yerde hazır bulunması zorunludur.

Yapım işleri muayene ve kabul yönetmeliği nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki idarelerin, bu Kanun hükümlerine göre yaptıkları ihaleler sonucunda teslim edilen yapım işlerinin muayene ve kabul işlemleri için, 5/1/2002 tarihli ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun 11 inci maddesi ...

Okullarda muayene ve kabul komisyonu kimlerden oluşur?

(İKY) Madde 112- Muayene ve teslim alma komisyonu her okulda, müdür başyardımcısının veya müdür tarafından görevlendirilecek bir müdür yardımcısının başkanlığında öğretmenler kurulunca bir yıl için seçilen bir öğretmen, ambar memuru, iç hizmetler şefi, ayniyat memuru (mutemet), varsa sağlık elemanı ve nöbetçi ...

Kesin Kabul kaç gün içinde yapılır?

Yapım işleri Muyane ve Kabul Yönetmeliğinin 10.3. Maddesi gereği, Kesin Kabul Teklif belgesinin hazırlandığı tarihten itibaren en geç 10 gün içinde yetkili makamca kesin kabul komisyonu oluşturulur ve durum yazılı olarak yükleniciye bildirilir.

İhale komisyonunda kimler görev alamaz?

İhale yetkilisi, ihale komisyonunda görev alamaz. Kurulların ihale yetkilisi olduğu durumlarda da kurul üyeleri ihale komisyon üyesi olamazlar. İhale komisyonu başkan ve üyeleri çekimser oy kullanamazlar ve verdikleri oy ve kararlardan sorumludurlar.

Gerçekleştirme görevlisi muayene kabul komisyonunda görev alabilir mi?

Gerçekleştirme görevlileri muayene kabul komisyonunda görev alabilirler mi? Yapım işlerinde işin denetiminde bulunan yapı denetim görevlisi, hizmet alımı ihalelerinde kontrol teşkilatı üyeleri ile mal alımı ihalelerinde ara denetimi gerçekleştirenlerin tamamı muayene ve kabul komisyonlarında görev alamaz.

Muayene kabul süresi ne kadardır?

a) Yüklenicinin malı ihale dokümanına uygun şekilde teslim etmesi veya dokümana uygun olarak teslime hazır hale getirildiğini idareye bildirmesinden itibaren en geç beş işgünü içinde idarece muayene ve kabul işlemlerine başlanır.

Kesin kabul teklif belgesini kim hazırlar?

(2) Kesin kabul komisyonu, yaptığı inceleme ve muayene sonunda işi kesin kabule hazır bulduğu takdirde, (Ek–4)'de yer alan “Kesin Kabul Tutanağı”nı düzenler. Bu tutanak komisyon üyeleri ve yüklenici tarafından imzalanır.

Doğrudan teminde Muayene Kabul Komisyonu zorunlu mu?

Doğrudan temin de ihale yöntemi olmadığından muayene ve kabul yönetmelikleri kapsamında bir komisyon vs. kurulması zorunlu değildir.

İhale komisyonunu kim kurar?

Yasanın anılan madde hükmüne göre,ihale yetkilisinin, biri başkan olmak üzere, ikisinin ihale konusu işin uzmanı olması şartıyla, ilgili idare personelinden en az dört kişinin ve muhasebe veya malî işlerden sorumlu bir personelin katılımıyla kurulacak en az beş ve tek sayıda kişiden oluşan ihale komisyonunu, yedek ...

Muayene Kabul Komisyon Tutanağı ne zaman düzenlenir?

Muayene ve kabul komisyonu, yaptığı inceleme ve muayene sonunda işi kabule hazır bulduğu takdirde, “Kabul Tutanağı” nı (standart form KİK57.0/H) yeterli sayıda düzenler. Bu tutanak yüklenici tarafından imzalanır.

İhale komisyon başkanı muayene komisyonunda görev alabilir mi?

Genel Tebliğe göre, ihale komisyonu üyeleri mal ve hizmet alımları ile yapım işleriyle ilgili muayene ve kabul komisyonunda veya kontrol teşkilatında görev alabilir. Ancak, kontrol teşkilatında yer alan görevliler, hizmet alımları ve yapım işleriyle ilgili muayene ve kabul komisyonunda görev alamazlar.

Okul ihale komisyonu kimlerden oluşur?

Madde 111- Satın alma komisyonu, okul müdürlüğünce satın alma işlerini düzenlemek ve yürütmek üzere müdür yardımcılarının birinin başkanlığında, öğretmenler kurulunca seçilecek en az bir öğretmen, tahakkuktan sorumlu müdür yardımcısı, ihale işlerinden sorumlu bir memur ve maliyeden bir kişinin katılmasıyla oluşturulur.

Gerçekleştirme görevlisi Satınalma Komisyonunda görev alabilir mi?

Yukarıdaki hükümler doğrultusunda mali hizmetler biriminde ön mali kontrol görevinde bulunanların dışındaki gerçekleştirme görevlilerinin ihale komisyonu ile muayene ve kabul komisyonlarında görevlendirilmesinde mevzuat açısından herhangi bir sakınca yoktur.

Muayene Kabul Komisyonu ne zaman oluşturulur?

Hizmet İşleri Kabul Teklif Belgesinin yetkili makama sunulduğu tarihten itibaren on (10) günü geçmemek üzere idarece belirlenecek süre içinde yetkili makamca, Yönetmeliğin 5 inci maddesine göre, muayene ve kabul komisyonu oluşturulur ve durum yükleniciye yazılı olarak bildirilir.

Hizmet alımlarında kesin kabul ne zaman yapılır?

Yüklenicinin yaptığı işin süresinde tamamlandığı kontrol teşkilatı tarafından tespit edilmiş, ancak kabul komisyonunun işyerine gitmesi ve kabulü yapması herhangi bir nedenle gecikmiş ise kabul tutanağında işin gerçek bitiş tarihi belirtilir ve bu tarih, işin kabul tarihi olur.

Geçici kabul tutanağı nedir?

Geçici Kabul Nedir? Sözleşme ile taahhüt altına alınan işin sözleşme, sözleşme eki, projeler, detaylar, teknik şartnameler, birim fiyat tarifleri, analizler, standartlar ile fen ve sanat kaidelerine uygun olarak yapılıp yapılmadığının denetlenme işine geçici kabul denir.

Geçici kabul tutanağı kaç nüsha?

makamın onayına sunulmak üzere işbu Geçici Kabul Tutanağı beş nüsha olarak düzenlenmiştir.

Doğrudan teminde 3 teklif zorunlu mudur?

Doğrudan temin ile yapılan mal ve hizmet alımlarının hiç birinde, Kanunun 22 nci maddede sayılan hallerde, en az üç teklif gerekliliği hiçbir şekilde söz konusu değildir.

Kontrol Teşkilatı zorunlu mu?

Kontrol teşkilatı, 4735 sayılı Kanun'da zorunlu tutulmayıp idarelerin takdirine bırakılan ancak ikincil düzey mevzuatta her hizmet alımı için uygulama zorunluluğuna dönüşen bir ara denetim/kontroldür.