HoLEP ameliyatı ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. HoLEP ameliyatı ücreti ne kadar?
  2. Kapalı prostat ameliyatı nasıl yapılır?
  3. Kapalı prostat ameliyatından sonra kanama ne kadar sürer?
  4. Kapalı prostat ameliyatından sonra cinsellik biter mi?
  5. Prof Dr Lütfi Tunç hangi hastanede çalışıyor?

HoLEP ameliyatı ücreti ne kadar?

Maliyet analizi incelendiğinde ise 70 g'dan küçük prostatlar için TURP yöntemi 2185 Euro, HoLEP ise 2151 Euro, 70 g'dan büyük prostatlar için açık prostatektomi 4064 Euro, HoLEP ise 2174 Euro olarak hesaplanmıştır. Tüm hastalar göz önünde bulundurulduğunda HoLEP tekniğimaliyeti düşük saptanmıştır.

Kapalı prostat ameliyatı nasıl yapılır?

Prostat ameliyatında; kapalı ameliyatlar penisten girilerek yapılıyor. Prostatın iç kısmı, Kabuk kısmına kadar bıçakla soyulur gibi parça parça çıkarılıyor. Lazerde ise prostatın iç dokusu buharlaştırılıyor.

Kapalı prostat ameliyatından sonra kanama ne kadar sürer?

Kanama: 1-2 hafta süreyle ameliyat bölgesindeki yara kabuklarının gevşemesi nedeniyle, idrarın başında ya da sonunda damlama şeklinde kanama görülebilir. Bu durumda telaşlanmadan su alımının arttırılması ve dinlenme yararlı olacaktır.

Kapalı prostat ameliyatından sonra cinsellik biter mi?

Prostat ameliyat sonrası iyileşme süresi içindeki ilk 6 haftada cinsel birlikteliğin yaşanmaması önerilmektedir. Prostat ameliyatı sonrası cinsel ilişki için ameliyat bölgesinin tamamen iyileşmesinin beklenmesi tavsiye edilmektedir.

Prof Dr Lütfi Tunç hangi hastanede çalışıyor?

​2016 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı`nda Profesörlük unvanını aldı. Halen bu kurumdaki görevini sürdürmektedir.