Lens malzemesi nedir?

İçindekiler:

  1. Lens malzemesi nedir?
  2. Lens ne için kullanılır?
  3. Disposable kontakt lensler nedir?
  4. Bir lens ne kadar kullanılır?
  5. Lens boyutları nedir?
  6. Gözü bozuk olanlar lens takabilir mi?
  7. Terapötik kontakt lensler hangi materyalden yapılır?

Lens malzemesi nedir?

Sert hava geçirgen lensler veya orijinal isimleriyle Rigid Gas Permeable Lens (RGP) plastikten üretilmektedir. Tıpkı yumuşak lenslerle olduğu gibi sert lenslerin üretiminde de plastik madde kullanılıyor olmasına karşın, sert lenslerin suyu oksijen olmaksızın doğrudan absorbe edebilme özelliği yoktur.

Lens ne için kullanılır?

Görme bozukluklarının düzeltilmesinde, göz renginin değiştirilmesinde, ya da kornea hastalıklarının tedavisinde kontakt lens kullanılmaktadır.

Disposable kontakt lensler nedir?

Disposable (kullan-at) lensler: Bir kez takılan ve önerilen süre sonunda (1 gün, 1 hafta, 1 ay) çıkarılıp atılan atılması için üretilmiş lenslerdir.

Bir lens ne kadar kullanılır?

30 günlük gece gözde kalmayan lensler; bir ertesi gün kullanılmak üzere, her gece bakımı ve temizliği yapıldıkta sonra lens kabında saklanmalıdır. 30 günün sonunda lensler çöpe atılmalıdır.

Lens boyutları nedir?

Genel olarak sert lenslerin çapı ortalama 7.5-8.5 mm arasında bir değerdeyken, yumuşak lenslerin çapı ise 13.5-15 mm arasındadır.

Gözü bozuk olanlar lens takabilir mi?

Artık, gözlük kullanmak istemeyen ve göz yapısı uygun olan herkes kontakt lens kullanabilir. Kontakt lens kullanımında yaşanan sorunların temelinde kontrolsüz lens kullanımı gelmektedir.

Terapötik kontakt lensler hangi materyalden yapılır?

1999 yılından itibaren ise, terapötik amaçla, silikon hidrojel kontakt lensler kullanılmaktadır.