Couvade Sendromu Nedir?

İçindekiler:

  1. Couvade Sendromu Nedir?
  2. Kuvat sendromu ne demek?
  3. Sempatik gebelik couvade sendromu ne demektir?
  4. Hamile erkek nasıl olur?

Couvade Sendromu Nedir?

Couvade Sendromu, eşleri hamile olan erkeklerde psikolojik nedenlerle ortaya çıkarak, hormon seviyelerindeki değişimlerle birlikte hamileliktekine benzer fiziksel belirtiler ortaya çıkmasına neden olur. Bu sendrom, herhangi bir hastalık olarak ele alınmaz. Ortaya çıkmasında iki önemli faktör rol oynar; stres ve empati.

Kuvat sendromu ne demek?

Kuvat, kuluçkaya yatmak anlamına gelen Fransızca kökenli “couvade” kelimesinden geliyor. Sendrom kabaca, erkeklerin hamile eşiyle beraber hamilelik semptomları göstermesinden oluşuyor. En yaygın belirtilerse, sabah bulantıları ve kramplar.

Sempatik gebelik couvade sendromu ne demektir?

Couvade sendromu ilk olarak 17.yy'da French Basque tarafından tanımlanmıştır ve fransızca "couver" kelimesinden türetilmiştir. Kelime olarak "yumurtadan civ civ çıkarmak" yada "kuluçkaya yatmak" anlamına gelmektedir. Couvade sendromu eşleri gebe kalan erkeklerin kısa bir süre sonra gebelik semptomlarını yaşa- masıdır.

Hamile erkek nasıl olur?

Erkeklerde gebelik belirtileri nelerdir? Erkeklerde gebelik belirtileri yani Couvade Sendromu'nun belirtileri ise, duygusal değişimler, yorgunluk, baş ağrısı, bel ağrısı, bacaklarda kramplar, kilo almak, mide bulantısı, baş dönmesi ve aşermek şeklinde olmaktadır.