Özel sektörde ücretsiz izin hakkı kaç gün?

İçindekiler:

  1. Özel sektörde ücretsiz izin hakkı kaç gün?
  2. Izin hakkı kaç gün?
  3. Ilk yıl izin hakkı kaç gün?
  4. 2021 Yıllık izin kaç gün?
  5. Maaşlı izin nedir?
  6. 26 gün yıllık izin ne zaman hak edilir?

Özel sektörde ücretsiz izin hakkı kaç gün?

İşverenin 6 aylık ücretsiz izni vermeme durumu olamaz. İlk doğumda 60 gün, ikincide 120 gün, üçüncüde 180 gün yarım günlük ücretsiz izin hakkını kullanabilirler.

Izin hakkı kaç gün?

İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi; Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden, Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden, Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden az olamaz. (Ek cümle: 10/9/2014-6552/5 md.)

Ilk yıl izin hakkı kaç gün?

İş kanuna göre aynı iş yerinde çalışan kişilerin izin süresi şu şekildedir. 1 ile 5 yıl arası çalışanların 14 gün, 5 ile 15 yıl arası çalışanların ise, 20 gün, 15 yıldan uzun çalışanların ise, 26 gün yıllık izin hakkı vardır.

2021 Yıllık izin kaç gün?

a) Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden, b) Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden, c) Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden, az olamaz.

Maaşlı izin nedir?

İşçinin bir yıllık çalışmasına karşılık olarak kanunda belirtilen süreler kadar ücreti de ödenmek suretiyle verilen izine ücretli izin denir. Yıllık ücretli izin bölünemez, devredilemez ve vazgeçilemezdir. Anayasal bir hak olan ücretli iznin süresi, işçinin kıdemine bağlı olarak değişmektedir.

26 gün yıllık izin ne zaman hak edilir?

1 ile 5 yıl arası çalışanların 14 gün, 5 ile 15 yıl arası çalışanların ise, 20 gün, 15 yıldan uzun çalışanların ise, 26 gün yıllık izin hakkı vardır.