İmam olmak için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. İmam olmak için ne yapmalı?
  2. Lise mezunu imam olmak için ne yapmalı?
  3. İmam olmak için Müslüman olmak şart mı?
  4. Dhbt Yeterlilik Sınavı Ne Zaman?

İmam olmak için ne yapmalı?

İmam hatipten mezun olmasanız bile imam olma şansınız vardır. Bunun için normal lise mezunlarının üniversite sınavına girerek 2 yıllık ya da 4 yıllık İlahiyat okuması gerekir. Bu eğitimleri bitirenlerin Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavına girmesi ve bu sınavda başarılı olması gerekmektedir.

Lise mezunu imam olmak için ne yapmalı?

Bunun için normal lise mezunlarının üniversite sınavına girerek 2 yıllık ya da 4 yıllık İlahiyat okuması gerekir. Bu eğitimleri bitirenlerin Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavına girmesi ve bu sınavda başarılı olması gerekmektedir. Bunun yanında imam olmak isteyenlerin KPSS sınavına girme şartı da bulunmaktadır.

İmam olmak için Müslüman olmak şart mı?

Cemaatle namaz kılınırken de cemaatten bir kimsenin imamlık etmesi gerekir. Cemaatle kılınan namazda, kendisine uyulan kişiye "imam" denir. Bu kişinin yaptığı göreve de "imamet" adı verilir. Bir cemaatte imamlığın zorunlu şartları; önce Müslüman olmaktır.

Dhbt Yeterlilik Sınavı Ne Zaman?

tarihinde uygulanacak 2021 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2021-DİB-MBSTS) ile tarihinde uygulanacak 2020-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavına (2020-KPSS DHBT) girecek adaylardan, T.C.