2B nasıl satılır?

İçindekiler:

  1. 2B nasıl satılır?
  2. 2B arazileri nasıl tespit edilir?
  3. 2B arazisi nasıl kiralanır?
  4. 2B den tapu nasıl alınır?

2B nasıl satılır?

2B araziler hak sahiplerine doğrudan satılmaktadır. Arazinin bedeli %70 oranında belirlenir. Yani komşu sınır ve belediyelerin içerisinde yer alanlar 2.000 TL, bu sınırların dışarısında yer alan ise 1.000 TL şeklinde başvuru ücreti alınmaktadır. Peşin yapılan ödemelerde %20 indirim uygulandığını da hatırlatalım.

2B arazileri nasıl tespit edilir?

2b arazileri üzerinde hak sahibi olan gerçek ve tüzel kişiler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan güncelleme listeleri ile kadastro tutanakları esas alınarak belirleniyor.

2B arazisi nasıl kiralanır?

Hazineye ait tarım arazilerini kiralamak isteyenlerin, başvuru süresi içerisinde Tarım Arazisi Kiralama Talep Formu (Ek-1) ile taşınmazın bulunduğu yerdeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne (Emlak Müdürlükleri, Millî Emlak Müdürlükleri, Millî Emlak Şeflikleri) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2B den tapu nasıl alınır?

Hak sahipleri kendileri başvurarak araziyi alabilirler. Hak sahiplerine ait olan kişiler kadastro belgeleri kesinleştikten sonra 8 ay verilen müddet içerisinde yetkili yerlere başvurmaları gerekmektedir. Başvuru süreleri bittikten sonra sonuçlar en fazla 6 ay içerisinde araziyi almak isteyenlere bildirilecektir.