Ameliyat sonrası ödem olur mu?

İçindekiler:

  1. Ameliyat sonrası ödem olur mu?
  2. Burun ameliyatından sonra şişlik nasıl iner?
  3. Jinekomasti Ameliyat sonrası ödem ne zaman geçer?
  4. Ameliyat yerinin enfeksiyon kaptığı nasıl anlaşılır?
  5. Ameliyattan sonraki şişlik nasıl geçer?

Ameliyat sonrası ödem olur mu?

Ameliyat sonrasında yaklaşık 6-7 ay içinde ödem % 80-90 oranında azalma gösterir. Bunun dışında kalan ödem ise bir yıla yayılan bir süreçte iyileşme gösterir. Bu yüzden ameliyattan önce hastaların cilt yapısı mutlaka değerlendirilmelidir.

Burun ameliyatından sonra şişlik nasıl iner?

Ameliyat sonrası şişlik ve morlukların azalması için düzenli olarak soğuk uygulama yapılır. Hiloterapi adı verilen uygulama ameliyat esnasında başlayıp hasta odaya çıkana kadar özel olarak tasarlanmış cihaz ve maskelerle yapılmaktadır. Bu yöntem 15 derecede kontrollü bir uygulama ile gerçekleşmektedir.

Jinekomasti Ameliyat sonrası ödem ne zaman geçer?

Ameliyat sonrasında hissedilen şişkinlik ve sertlik ortalama 3 hafta boyunca devam eder. 3 hafta sonrasında ise normal haline dönmeye başlar. Memenin normal haline dönmesi ile birlikte ödem şikayeti ortalama 2 – 3 ay sürebilmektedir.

Ameliyat yerinin enfeksiyon kaptığı nasıl anlaşılır?

Operasyon Sonrası 1 ila 4. Gün. Yara çevresinde inflamasyonun (yangı) belirtileri olur. Bunlar; kızarıklık, deri renginde pembe-kırmızı renk değişiklikleri, yara çevresinde ödem, ağrı ve artmış deri ısısıdır. Bunların olmaması yara iyileşmesi açısından olumsuz göstergelerdir.

Ameliyattan sonraki şişlik nasıl geçer?

Soğuk uygulama ilk günlerde her 2 saatte bir 20 dakika olarak yapılır. Daha sonraları ağrı ve şişliğin durumuna göre günde 3-4 defa yine her seferinde 20 dakika olacak şekilde uygulanır. Dinlenirken ayağı yüksekte tutmak, ameliyat sonrası ağrı ve şişliği azaltmaya yardımcı olur.