Tüylü hücreli lösemi ne demek?

İçindekiler:

  1. Tüylü hücreli lösemi ne demek?
  2. Hairy Cell Lösemi ne demek?
  3. Saçlı hücreli lösemi nedir?
  4. Klorodeoksiadenozin nedir?
  5. Sacakli lösemi nedir?
  6. Hairy Cell ne demek?
  7. Fluorouracil ne ise yarar?
  8. Cytarabine ne için kullanılır?
  9. Fluorouracil Kocak nedir?
  10. Oxaliplatin nedir ne işe yarar?
  11. Doxorubicin nedir ne için kullanılır?

Tüylü hücreli lösemi ne demek?

Tüylü hücreli lösemi (THL), kemik iliği ve periferik kanda bulunan çevresel sitoplazmik uzantılı tipik hücrelerin varlığı ile karakterize, splenomegali ve sitopenilerin eşlik edebildiği bir B hücreli lenfoproliferatif hastalıktır.

Hairy Cell Lösemi ne demek?

Tüylü hücreli lösemi, B hücreleri olarak bilinen beyaz kan hücrelerindeki anormal değişiklikler ile karakterize nadir görülen bir kan kanseri türüdür. Hairy cell lösemi olarakta adlandırılmaktadır. Kemik iliği hücrelerinde bulunan ince saç benzeri çıkıntılar nedeniyle “tüylü hücreli” olarak adlandırılır.

Saçlı hücreli lösemi nedir?

Tüylü Hücreli Lösemi, kemik iliğinin bir tür beyaz kan hücresi olan çok fazla B lenfosit ürettiği nadir bir kanserdir. Bu kanserin insidans oranı yılda 0.3 lakh kişi başına sadece 1'tür. Bu kanser genellikle yaklaşık 55 yaşlarındaki kişilerde teşhis edilir, ancak her yaştaki insanda ortaya çıkabilir.

Klorodeoksiadenozin nedir?

Kladribin (Klorodeoksiadenozin): Adenozin deaminaz enzimin inhibe ederek RNA sentezini durdurur. Sitarabin (Sitozinarabinozid): Hem fosforillenerek (kinaz enzimiyle) DNA yapısına girer hem de DNA polimerazı inhibe eder.

Sacakli lösemi nedir?

Tüylü hücreli lösemi, kronik lenfositik löseminin (KLL) yavaş ilerleyen bir türüdür. ABD'de her yıl 5 vakaya tanı konulmaktadır. “Tüylü hücreli lösemi” adı verilmesinin nedeni, lösemi lenfositlerinin yüzeylerindeki kısa, ince uzantıların mikroskopla incelendiğinde tüy gibi görülmesidir.

Hairy Cell ne demek?

Hairy cell lösemi kronik lenfoproliferatif bir hastalıktır. Hücre yüzeyinde bulunan ince sitoplazmik uzantılar nedeniyle mikroskop altında "saçlı" görünüme sahip olan B hücreleri bu hastalığa neden olan hücrelerdir.

Fluorouracil ne ise yarar?

FLUOROURACIL-FARMAKO, antimetabolit olarak adlandırılan, tümör hücrelerinin bölünmesini önleyen bir ilaçtır. FLUOROURACIL-FARMAKO, meme ve barsak kanseri tedavisinde tek başına veya diğer kanser ilaçları ile birlikte kullanılabilir.

Cytarabine ne için kullanılır?

KORABİN yetişkinlerde ve çocuklarda monoterapi olarak veya diğer kemoterapötiklerle kombine halde aşağıdaki durumlarda kullanılır: Akut myeloid lösemi (AML) Akut lenfoblastik lösemi (ALL) Kronik myeloid lösemi (KML)

Fluorouracil Kocak nedir?

Enjeksiyonluk su k.m. Fluorourasil, urasil antimetaboliti olarak etki eden pirimidin analoğu bir antineoplastik ajandır. Fluorourasilin etki mekanizması tam olarak bilinmemektedir. Sellüler timidilat sentetaz aracılığı ile deoksiruridik asidin timidilik aside dönüşümünü bloke ederek DNA sentezini inhibe eder.

Oxaliplatin nedir ne işe yarar?

Dr. Süalp Tansan: Oxaliplatin kanser tedavisinde kullanılan üçüncü jenerasyon platin grubu bir ilaç. Daha once yapılan çalışmalarda oxaliplatinin standart kemoterapiye eklenmesinin hastaların ömrünü uzattığı ve tedavinin başarı şansını arttırdığı gösterildi.

Doxorubicin nedir ne için kullanılır?

DOXORUBİCİN KOÇAK, meme, akciğer, mesane, tiroid bezi, yumurtalık kanserleri, kemik sarkomu ve yumuşak doku sarkomu, Hodgkin ve Hodgkin olmayan lenfomalar, nöroblastoma, Wilms' tümörü, akut lenfoblastik lösemi, akut miyeloid lösemi gibi çeşitli neoplastik hastalıkların gerilemesinde endikedir.