Decathlon Türkiye ne zaman Türkiye'ye geldi?

İçindekiler:

  1. Decathlon Türkiye ne zaman Türkiye'ye geldi?
  2. Decathlon ne zaman kuruldu?
  3. Decathlon da hangi branşlar var?
  4. Heptatlon ve dekatlon da hangi atletizm branşları yer alır?
  5. Adidas markası kime ait?

Decathlon Türkiye ne zaman Türkiye'ye geldi?

İçerisinde Türkiye merkez ofisinin de bulunduğu Marmara Forum Decathlon (İstanbul) Türkiye'nin en büyük spor mağazasıdır ve 5.000 metre karedir. Fiziksel mağazalarının yanı sıra Türkiye'deki online mağazasını 2013 yılında açmıştır.

Decathlon ne zaman kuruldu?

Decathlon, Fransa'nın Lille kentinde 1976 yılında kuruldu. 2006 yılında üretim faaliyetleri ile girdiğimiz Türkiye pazarında, 2009 yılında ilk merkez ofisimizi ve 2010 yılında ilk mağazamızı açtık. 2020 yılında ise 38 mağazamız ve www.decathlon.com.tr ile Türkiye'de büyümeye devam ediyoruz.

Decathlon da hangi branşlar var?

Uzun atlama, gülle atma, cirit atma, yüksek atlama, disk atma, sırıkla yüksek atlama, 100 m koşusu, 400 m koşusu, 110 m engelli koşu, 1500 m koşularını içeren atletizm yarışması.

Heptatlon ve dekatlon da hangi atletizm branşları yer alır?

Yedi yarışma dalından oluşan heptatlon yarışmalarında birinci gün; 100 m. engelli, gülle atma, yüksek atlama ve 200 m. koşulur. İkinci gün; uzun atlama, cirit atma ve 800 m. koşuları yapılır. Kurallar ve derece ölçümleri dekatlonda olduğu gibi IAAF tarafından belirlenmiştir.

Adidas markası kime ait?

Dünyanın en ünlü ayakkabı ve spor giyim markası Adidas ve Puma'nın sahipleri, düşman iki kardeş olan Adi (Adolf ) Dassler ve Rudi ( Rudolf ) Dassler'dir. İki düşman kardeşin 60 yıl süren küslükleri, Adidas ve Puma hikayesi olarak efsaneleşmiştir.