Palamutbükü nereye ait?

İçindekiler:

  1. Palamutbükü nereye ait?
  2. Palamutbükü ismi nereden geliyor?
  3. Palamut Koyu Datça Nerede?
  4. Marmaris Datça Palamutbükü arası kaç kilometre?
  5. Muğla Datça Palamutbükü arası kaç km?
  6. Datçada ne zamana kadar denize girilir?
  7. Datça Palamutbükü koyu arası kaç km?
  8. Palamutbükü Selimiye kaç km?
  9. Datça'dan Hayıtbüküne nasıl gidilir?
  10. Datça'dan Knidosa nasıl gidilir?
  11. Palamutbükü taşlı mı?

Palamutbükü nereye ait?

Datça Yarımadası'nın güneybatısında yer alan Palamutbükü, Datça ilçe merkezinin 30 km batısında, Akdeniz kıyısında yer alıyor. Maviyle yeşilin kucaklaştığı, Hayıtbükü, Ovabükü ve Palamutbükü olarak anılan koylardan sonuncusu olan Palamütbükü'nin kara bölümü Yaka Köyü, liman bölümü ise Cumalı Köyü sınırlarında.

Palamutbükü ismi nereden geliyor?

Palamutbükü, Muğla'ya bağlı olan Datça ilçe merkezine 30 kilometre mesafede olan bir ilçedir. ... Adını burada yetişmekte olan palamut ağaçlarından almış olan Palamutbükü'nde çağımızda palamut ağaçlarının yerini daha çok badem ağaçları ile birlikte zeytin ağaçları almıştır. boyutu. Palamutbükü uzun bir kumsala sahiptir.

Palamut Koyu Datça Nerede?

Palamutbükü Koyu, Muğla'nın Datça ilçesine bağlı bir tatil adasıdır. Bu ada, Datça ilçe merkezine 25 km uzaklıkta bulunur.

Marmaris Datça Palamutbükü arası kaç kilometre?

Mesafe ve Yakıt Detayları
UlaşımMesafeSüre
Araç Yolculuğu104 Km1 saat 57 dakika
Uçak Yolculuğu61 Km34 dakika

Muğla Datça Palamutbükü arası kaç km?

Palamutbükü Datça merkeze 25 km mesafede , Datça Yarımadasının Akdenize bakan kısmında, Üç güzeller diye de anılan ( Hayıtbükü , Ovabükü , Palamutbükü ) koyların sonuncusu , maviyle yeşilin kucaklaştığı bir turistik merkez. Arabanız yoksa Palamutbükü'ne minibüslerle ulaşabilirsiniz.

Datçada ne zamana kadar denize girilir?

Doyasıya serinleyip, güneşlenmek için Datça'yı Haziran ve Ağustos ayları arasında tercih edebileceğiniz gibi daha sakin bir atmosferde denize girmek isterseniz Mayıs, Eylül ve Ekim aylarını da değerlendirebilirsiniz.

Datça Palamutbükü koyu arası kaç km?

Palamutbükü Datça merkeze 25 km mesafede , Datça Yarımadasının Akdenize bakan kısmında, Üç güzeller diye de anılan ( Hayıtbükü , Ovabükü , Palamutbükü ) koyların sonuncusu , maviyle yeşilin kucaklaştığı bir turistik merkez. Arabanız yoksa Palamutbükü'ne minibüslerle ulaşabilirsiniz.

Palamutbükü Selimiye kaç km?

Palamutbükü Selimiye arası mesafe : 100 kilometre. Palamutbükü Selimiye arası süre : 1 saat 48 dakika.

Datça'dan Hayıtbüküne nasıl gidilir?

Datça'ya karayoluyla Marmaris üzerinden gidebilirsiniz. Ayrıca Marmaris-Datça arası 70 km. Marmaris'ten düzenli dolmuş ve otobüs seferleri bulunmaktadır. Buradan kalkan servislerle Hayıtbükü Koyu'na ulaşabilirsiniz.

Datça'dan Knidosa nasıl gidilir?

Marmaris-Datça yolu üzerindeki yolculuğunuzda Datça sapağına geldiğinizde yol ikiye ayrılıyor ve Knidos tabelasını takip eden yola giriyorsunuz. Yarımadanın en uç tarafına kadar bu yol devam etmekte ve Knidos'a ulaşılmakta. Ayrıca Datça'dan Knidos'a minibüs ve deniz taksi hizmeti de mevcut.

Palamutbükü taşlı mı?

Datça'nın en uzun sahillerinden birine sahip olan Palamutbükü son yıllarda turistlerin en çok ilgisini çeken plajlar arasındadır. ... Sahil genellikle yassı çakıl taşlı, yürürken rahatsız etmiyor, denizi de bulanmıyor. Doğuya doğru kumluk kısımlar var.