Klacid hap ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Klacid hap ne için kullanılır?
  2. Klacid 500 mg nasıl kullanılır?
  3. Klacid nasil ilac?
  4. Klaritromisin nedir ne için kullanılır?
  5. Klacid MR 500 mg kontrollü salım tablet ne için kullanılır?
  6. Klacid MR 500 mg nedir ne için kullanılır?
  7. Klindan kaç saatte bir alınır?
  8. Klacid 500 mr ne işe yarar?
  9. Klacid hangi grup antibiyotiktir?
  10. Claricide ne icin kullanilir?
  11. Klaritromisin hangi bakterilere etkili?
  12. Kontrollü Salım Tableti ne demek?
  13. Largopen 1000 mg ne işe yarar?
  14. Klacid serum ne işe yarar?
  15. Klindan 600 mg günde kaç kere?
  16. Klindan nasıl içilir?
  17. Klacid ne ile sulandırılır?

Klacid hap ne için kullanılır?

mikroorganizmaların neden olduğu şu enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılmak içindir: • Farenjit (yutak iltihabı), tonsillit (bademcik iltihabı), akut maksiller sinüzit (sinus iltihabı) gibi üst solunum yolu enfeksiyonları, • Kronik bronşitte akut bakteriyel alevlenme, pnömoni (zatürre) gibi alt solunum yolu ...

Klacid 500 mg nasıl kullanılır?

Klacid MR Tabletler bütün olarak kırılmadan ve çiğnenmeden her gün aynı saatte yutulmalıdır. Böylelikle kanınızdaki ilaç miktarı her zaman için sabit ve düzenli olacaktır. Klacid MR'ı ağız yoluyla alınız, bütün olarak yeterli miktarda sıvı ile yutunuz (örneğin bir bardak su ile).

Klacid nasil ilac?

klacid
  • penisilin turevi olmayan bir antibiyotik. ...
  • (bkz: ulser) (bkz: helicobacter pylori) ...
  • etken maddesi klaritromisin olan antibiyotik. ...
  • makrolid grubu antibiotiklerdendir, iki gundur hayatimi zehir eden ilacin ta kendisidir.
Daha fazla öğe...

Klaritromisin nedir ne için kullanılır?

Klaritromisin, cilt ve solunum sistemi etkileyen birçok farklı bakteri enfeksiyonu tedavisinde kullanılır. Helicobacter pylori'nin neden olduğu mide ülserlerinin tedavisinde diğer ilaçlarla birlikte kullanılır. Makrolid türevi bir antibiyotiktir.

Klacid MR 500 mg kontrollü salım tablet ne için kullanılır?

Sinüzit (sinüs iltihabı), farenjit (yutak iltihabı) gibi üst solunum yolu enfeksiyonları, • Pnömoni (zatürre), kronik bronşit gibi alt solunum yolu enfeksiyonları, Page 2 Klacid MR 500 mg Kontrollü Salım Tablet 2/7 • Folikülit (kıl kökü iltihabı), selülit (deri altı dokusu iltihabı), erizipel (yılancık) gibi deri ve ...

Klacid MR 500 mg nedir ne için kullanılır?

Her bir Klacid MR Kontrollü Salım Tablet, 500 mg klaritromisin içerir. Klacid MR Tablet (klaritromisin) makrolid adı verilen bir gruba ait yarı-sentetik bir antibiyotiktir. Klaritromisin, bakterilere karşı etkisini, duyarlı bakterilerde protein sentezine engel olarak gösterir.

Klindan kaç saatte bir alınır?

Uygulama yolu ve metodu: KLİNDANbir bardak su ile alınız. olarak hangi dozlarda kullanılacağına doktorunuz karar verecektir. Çocuklarda önerilen doz, enfeksiyonun ciddiyetine bağlı olarak her 6 saatte 3 ve 6 mg/kg arasındadır.

Klacid 500 mr ne işe yarar?

Klacid MR Tablet (klaritromisin) makrolid adı verilen bir gruba ait yarı-sentetik bir antibiyotiktir. Klaritromisin, bakterilere karşı etkisini, duyarlı bakterilerde protein sentezine engel olarak gösterir.

Klacid hangi grup antibiyotiktir?

Bir kutuda 14 tablet bulunan ambalaj şeklinde satışa sunulmuştur. Her bir KLACD film tablet, 500 mg klaritromisin içerir. KLACD Film Tablet (klaritromisin) makrolid adı verilen bir gruba ait yarı-sentetik bir antibiyotiktir.

Claricide ne icin kullanilir?

CLARİCİDE film tabletler dahil olmak üzere antibakteriyel ilaçlar, ya da diğer adıyla antibiyotikler, sadece bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılmalıdır. Bu ilaçlar, örneğin soğuk algınlığı gibi, virüslerin neden olduğu enfeksiyonları tedavi etmezler.

Klaritromisin hangi bakterilere etkili?

Klaritromisin, Gram pozitif bakterilere karşı daha aktiftir. S.pneumoniae, S.pyogenes dahil birçok streptokok türüne ve metisilin duyarlı S. aureus'a eritromisinden 2-4 kat daha etkilidir. Azitromisin ise bu bakterilere 2-4 kat daha az etkilidir(16,21,22).

Kontrollü Salım Tableti ne demek?

bir etkin maddenin değişik teknolojilerle, örneğin belirli polimerlerle kaplanarak ilaç haline getirilmesiyle vücutta istenilen bölgeye hedeflenmeyi ve o maddenin kandaki miktarının uzun süre istenilen sevide tutulmasını sağlayan ilaç sistemleridir.

Largopen 1000 mg ne işe yarar?

LARGOPEN bakteri denilen mikroorganizmaların oluşturduğu hastalıklarda kullanılan bir antibiyotiktir. Amoksisilin, bakterilerin hücre duvarlarını bozarak ölümlerine neden olur.

Klacid serum ne işe yarar?

Klacid® (klaritromisin) makrolid grubu yarı sentetik bir antibiyotiktir. Klaritromisin bakteri karşıtı (antibakteriyel) etkisini, duyarlı bakterilerde protein sentezini baskılayarak gösterir.

Klindan 600 mg günde kaç kere?

Doktorunuz KLİNDAN'ı hangi dozda ve ne sıklıkta almanız gerektiğine karar verecektir. Yetişkinlerde enfeksiyonun şiddetine göre, kas içine ya da damar içine günde 600-2700 mg 2, 3 ya da 4 eşit doz halinde uygulanır. Çok ciddi enfeksiyonlarda daha yüksek dozlar (günlük 4800mg'a kadar) verilebilir.

Klindan nasıl içilir?

Uygulama yolu ve metodu: KLİNDAN'ı bir bardak su ile alınız. olarak hangi dozlarda kullanılacağına doktorunuz karar verecektir. Çocuklarda önerilen doz, enfeksiyonun ciddiyetine bağlı olarak her 6 saatte 3 ve 6 mg/kg arasındadır.

Klacid ne ile sulandırılır?

1) Klacid® I.V.'nin başlangıç çözeltisini, 500 mg'lık flakona 10 ml Steril Enjeksiyonluk Su ilave ederek hazırlayınız. Diğer çözücüler, sulandırma esnasında çökelti oluşmasına sebep Page 5 Klacid 500 mg I.V.Enjektabl Flakon 5/8 olabileceğinden, sadece Steril Enjeksiyonluk su kullanınız.